Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Παγκόσμια Πτώση Τιμών Φυσικού Αερίου: Καιρικές Συνθήκες και Οικονομική Επιβράδυνση Προκαλούν Μείωση Ζήτησης

Παγκόσμια Πτώση Τιμών Φυσικού Αερίου

Παγκόσμια Πτώση Τιμών Φυσικού Αερίου: Καιρικές Συνθήκες και Οικονομική Επιβράδυνση Προκαλούν Μείωση Ζήτησης.

Η μειωμένη ζήτηση που προκλήθηκε από υψηλές θερμοκρασίες σε βασικές αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Ευρωζώνη, καθώς και η επιβράδυνση της βιομηχανίας στην Ευρώπη και οι εξαγωγές ρεκόρ από τις ΗΠΑ, επηρέασαν αρνητικά τις τιμές του φυσικού αερίου παγκοσμίως.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς, το TTF της Ολλανδίας, κατέγραψε μια πτώση της τάξης του 4,12%, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, με τιμή στα 26 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Οι καιρικές συνθήκες μπορούν να έχουν σημαντική επίδραση στη ζήτηση φυσικού αερίου. Πέρυσι, οι υψηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των περιόδων αιχμής ζήτησης οδήγησαν σε μείωση της κατανάλωσης. Η επικράτηση του ψυχρού καιρού στις ΗΠΑ και την Ευρώπη συνήθως αυξάνει τη ζήτηση θέρμανσης.

Η επιβράδυνση της βιομηχανικής δραστηριότητας, ιδίως στην Ευρωζώνη, επίσης άσκησε πίεση στις τιμές. Η οικονομική αστάθεια στην Ευρώπη, λόγω του ακριβού δανεισμού και των υψηλών τιμών ενέργειας, μείωσε τη χρήση φυσικού αερίου για βιομηχανικούς σκοπούς.

Η μειωμένη ζήτηση οφείλεται και στα υψηλά αποθέματα και στην ανησυχία για έλλειψη προσφοράς. Τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) δείχνουν ότι η ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 7% πέρυσι, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1995.

Related posts

Τιμή φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας : Πτώση το Φεβρουάριο

Arcadia Spot GZ

Αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου λόγω της μάχης στη Χαμά

Arcadia Spot GZ

Αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment