Ελλάδα Επικαιρότητα

Τι ρόλο έπαιξαν οι ”μεσίτριες” στις παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά

yiothesia_xania

Τι ρόλο έπαιξαν οι ”μεσίτριες” στις παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά

Οργανωμένη δράση για παράνομες υιοθεσίες ανακαλύφθηκε σε υπόθεση που εξετάζεται στα Χανιά, με ηγέτη έναν καταξιωμένο γυναικολόγο και διευθυντή κέντρου γονιμότητας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σχήμα περιλάμβανε τις ονομαζόμενες “μεσίτριες,” που αναζητούσαν γυναίκες από τη Βουλγαρία και τη Γεωργία με οικονομικά προβλήματα.

Ο εγκέφαλος της οργάνωσης οδηγούσε αυτές τις μεσίτριες να εντοπίζουν αλλοδαπές γυναίκες που βρίσκονταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Στόχος του ήταν να χρησιμοποιήσει τα ωάρια αυτών των γυναικών ή να τις χρησιμοποιήσει ως παρένθετες μητέρες. Για αυτόν τον σκοπό, χρησιμοποίησε 14 σπίτια όπου διέμεναν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της κύησης μέχρι τον τοκετό.

Οι παράνομες υιοθεσίες συνοδεύονταν από οικονομική ανταμοιβή, με το “πακέτο” κάθε προγράμματος παρένθετης μητρότητας να κυμαίνεται από 70.000 έως 100.000 ευρώ.

Το σχήμα των παράνομων υιοθεσιών προκαλεί σοβαρές νομικές κυρώσεις, καθώς ο νόμος περί παράνομων υιοθεσιών κατατάσσεται ως εμπορία ανθρώπων και απαγορεύεται αυστηρά. Οι ένοχοι αντιμετωπίζουν σοβαρές ποινές φυλάκισης.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες περιγράφηκαν από δημοσιογράφους. Οι παρένθετες μητέρες υποχρεώνονταν σε έντονο έλεγχο και πίεση από το σχήμα, με απειλές για διωγμό στη χώρα τους αν δεν συμμορφώνονταν.

Η επιθυμία να γίνουν γονείς είναι σίγουρα ιερή, αλλά η παράνομη δράση και εκμετάλλευση είναι απαράδεκτη και προκαλεί βαθιά αγανάκτηση. Οι αρχές πρέπει να δράσουν αποφασιστικά για την εξάλειψη τέτοιων παράνομων πρακτικών και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαβάστε σχετικό άρθρο με την υπόθεση εδώ

Related posts

Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση έκρηξης στα Χανιά

Arcadia Spot GZ

Δυνατή έκρηξη σε αυτοκίνητο αστυνομικού στα Χανιά

Arcadia Spot GZ

Θεσσαλονίκη : Δικηγόρος καταδικάστηκε για παράνομες υιοθεσίες

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment