Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία Ροή Ειδήσεων

Το “Market Pass” αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του μήνα

Το “Market Pass” αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του μήνα, παρέχοντας ενίσχυση σε νέους δικαιούχους. Στο μεταξύ, τον Σεπτέμβριο αναμένεται να πραγματοποιηθούν πληρωμές, περιλαμβανομένου του “Youth Pass” για νέους που είναι 18 ή 19 ετών.

Όσοι έχουν ήδη λάβει το πρώτο μέρος του επιδόματος δεν θα χρειαστεί να υποβάλλουν νέα αίτηση. Για τους νέους δικαιούχους του “Market Pass”, η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει στο τέλος Αυγούστου, ενώ η διαδικασία θα αυτοματοποιηθεί για τους παλαιούς δικαιούχους.

Οι προβλεπόμενες πληρωμές αναμένεται να πραγματοποιηθούν με το “Market Pass” στο τέλος Σεπτεμβρίου, με το “Youth Pass” να ακολουθεί, πιθανότατα, αρχές Οκτωβρίου. Το “Market Pass” θα χορηγηθεί ακριβώς όπως και προηγουμένως, λαμβάνοντας υπόψη τα εισοδήματα του 2022.

Για τον επαναληπτικό κύκλο, η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει στο τέλος Αυγούστου, αλλά η διαδικασία θα αφορά μόνο τους νέους δικαιούχους. Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις και έχουν κωδικούς Taxisnet θα δικαιούνται να λάβουν το επίδομα.

Το πρόγραμμα “Youth Pass” ύψους 150 ευρώ θα απονεμηθεί σε νέους ηλικίας 18 ή 19 ετών. Η ενίσχυση αυτή θα ληφθεί υπόψη τόσο για όσους έχουν ήδη κλείσει τα 19 τους, όσο και για όσους θα το πετύχουν μέσα στον επόμενο χρόνο.

Οι δικαιούχοι του “Market Pass” αναμένεται να φτάσουν τα 2,8 εκατομμύρια νοικοκυριά. Τα κριτήρια για την επιλογή των δικαιούχων ,περιλαμβάνουν εισοδηματικά και περιουσιακά όρια.

Οι ενισχύσεις θα παρέχονται είτε μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, με δυνατότητα αγορών σε καταστήματα τροφίμων και λαϊκές αγορές, είτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού, με περιορισμούς ή χωρίς αυτούς. Η ψηφιακή κάρτα θα παραμείνει ενεργή μέχρι το τέλος του 2023.

Το πρόγραμμα αναμένεται να παράσχει ανακούφιση σε πολλά νοικοκυριά και να βοηθήσει νέους δικαιούχους να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ακρίβεια.

Related posts

Πώς να βάψετε εύκολα κόκκινα αυγά

Arcadia Spot NG

Δείτε τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

Arcadia Spot NG

Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση. Σωφρονιστικός υπάλληλος ανάμεσα στους δράστες

Arcadia Spot NG

Leave a Comment