Ελλάδα Επικαιρότητα

Φωτοβολταϊκά πάνελ στο ΟΑΚΑ που θα καλύψουν το 4% της συνολικής ενέργειας

Φωτοβολταϊκά πάνελ στο ΟΑΚΑ

Φωτοβολταϊκά πάνελ στο ΟΑΚΑ που θα καλύψουν το 4% της συνολικής ενέργειας. Η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων για το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές που αφορούν την ανακαίνιση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα, η τροποποίηση περιλαμβάνει:

  1. Ανακαίνιση υφιστάμενων κατασκευών και προσθήκη νέων κατασκευών.
  2. Ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου.
  3. Αναβάθμιση των δικτύων υποδομής και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης και αναβάθμισης του φωτισμού στα γήπεδα.
  4. Αλλαγές σχετικά με τη χρήση νερού, ενέργειας και τη διαχείριση των αποβλήτων.

Όσον αφορά την ενέργεια, τα σχέδια προβλέπουν τα εξής:

  1. Η εκτιμώμενη ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι περίπου 3,13 γιγαβατώρες.
  2. Η ενέργεια χρησιμοποιείται για διάφορες ανάγκες εντός των εγκαταστάσεων, όπως φωτισμός, ψύξη, κλιματισμός, παραγωγή ζεστού νερού, λειτουργία συσκευών και ανελκυστήρων, καθώς και για εμπορικές δραστηριότητες και εστίαση.
  3. Η ενεργειακή κάλυψη του έργου θα γίνεται από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας για διάφορες ανάγκες όπως ψύξη, κλιματισμός, φωτισμός, κίνηση και άλλες φορτίες. Επιπλέον, προβλέπεται η χρήση ελαφρού πετρελαίου ντίζελ για επείγουσες ανάγκες, όπως φωτισμός σήμανσης και ασφάλειας, αλλά και για τη λειτουργία του υφιστάμενου ηλεκτροπαραγωγού συστήματος.
  4. Προτείνεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στο κτίριο του τένις club, τα οποία αναμένεται να παράγουν περίπου 120,000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, καλύπτοντας περίπου το 4% της συνολικής ηλεκτρικής κατανάλωσης.

Έτσι, η τροποποίηση προβλέπει την υιοθέτηση διαφορετικών προσεγγίσεων για την ενεργειακή απόδοση και τη βιωσιμότητα στο ΟΑΚΑ, με σκοπό τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και τον αυξημένο χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Related posts

Εξοικονομώ Ανακαινίζω για Νέους: Ευκαιρία για αναβάθμιση

Arcadia Spot FG

Χρήσιμες Συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας στον Δήμο Γορτυνίας

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment