Ελλάδα Επικαιρότητα

Άμεσα μέτρα προστασίας ζητούν οι εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

apokentromeni-dioikisi-peloponniosu

Οι υπάλληλοι στις υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, στα Τμήματα Μητρώων Αρρένων στο Πρωτόκολλο και στο Γραφείο επισημειώσεως της σφραγίδας της Χάγης (Apostille) των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, παραμένουν εκτεθειμένοι ξανά, απέναντι στην φθινοπωρινή έξαρση του κορονοϊού Covid 19, αφού συνεχίζουν να έρχονται καθημερινά σε επαφή με εκατοντάδες ενδιαφερόμενους, που προσέρχονται για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών καθώς τα μέτρα που καθορίστηκαν από τα αρμόδια υπουργεία είναι ανεπαρκή και δεν μπορούν να εφαρμοστούν αποτελεσματικά σε αυτές τις συνθήκες.

Η κατάσταση σε όλη την χώρα, όπως διαμορφώνεται σε όλες τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων , ξαναγίνεται κρίσιμη, αφού οι πολίτες υποχρεώνονται να συνωστίζονται σε ελάχιστα τετραγωνικά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι υπηρεσίες τις Αττικής και της Θεσσαλονίκης, που εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης και των ακατάλληλων χώρων σε αυτές, οι υπάλληλοι αλλά και οι χιλιάδες ενδιαφερόμενοι κάθε μήνα, αναγκάζονται να μένουν για πολύ ώρα στοιβαγμένοι στον ίδιο χώρο, δημιουργώντας συνθήκες και προϋποθέσεις εξάπλωσης των λοιμώξεων αλλά και περιφερειακές υπηρεσίες όπως στην Βοιωτία με μόλις έναν μόνιμο και έναν συμβασιούχο υπάλληλο.

Το ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ με βάση την επικίνδυνη κατάσταση που διαφαίνεται, για την υγεία όλων και ιδιαίτερα των εργαζομένων στις συγκεκριμένες υποστελεχωμένες υπηρεσίες και μάλιστα μετά τις εκτιμήσεις για αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων ( καθώς οι υπηρεσίες μας δεν έμειναν αλώβητες και άρχισαν να εμφανίζονται ραγδαία τα πρώτα κρούσματα), προτίθεται να κλιμακώσει τον αγώνα της, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

Απαιτούμε από τους Συντονιστές :

  • Να εξασφαλιστεί δωρεάν περιοδικός έλεγχος (μοριακά τεστ) όλων των εργαζομένων με προτεραιότητα στις υπηρεσίες κοινού.

  • Για τις υπηρεσίες των Δ/νσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, των Τμημάτων Μητρώων Αρρένων, Πρωτόκολλου και Γραφείο επισημειώσεως της σφραγίδας της Χάγης (Apostille) την αναστολή εκ νέου της υποδοχής του κοινού, για όσο χρονικό διάστημα η επιδημία βρίσκεται σε έξαρση, ως ελάχιστο μέτρο για την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών και τον επανασχεδιασμό της όλης διαδικασίας προσέλευσης, με έμφαση στην ηλεκτρονική επικοινωνία και την ηλεκτρονική κατάθεση .

  • Τακτική απολύμανση των χώρων που στεγάζονται οι παραπάνω υπηρεσίες.

  • Χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας – υγειονομικού υλικού ( όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικό υγρό κλπ.) σε σταθερή βάση.
  • Άμεσο κλείσιμο των υπηρεσιών στις οποίες διαπιστώνεται κρούσμα και αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων για covid-19 ( ιχνηλάτηση, απολύμανση κτλ .)

  • Μόνιμη φύλαξη και αυστηρός έλεγχος των πολιτών που εισέρχονται στις υπηρεσίες.

  • Κανένας συνάδελφος συμβασιούχος να μην χάνει το μεροκάματό του, όταν με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ πρέπει να μένει για προληπτικούς λόγους εκτός εργασίας.
  • Ανανέωση όλων των συμβάσεων των συναδέλφων συμβασιούχων στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης που λήγουν τις επόμενες μέρες.


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, στις υπηρεσίες των Δ/νσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, στα Τμήματα Μητρώων Αρρένων στο Πρωτόκολλο και στο Γραφείο επισημειώσεως της σφραγίδας της Χάγης (Apostille), να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες ενέργειες μας και δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Αρκαδίας | Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες στο νομό Θεσσαλίας

#omada_Arcadia_Spot

Ανακοινώσεις για σημαντικά έργα έκανε ο Δήμαρχος Τρίπολης στο πλαίσιο της live επικοινωνίας του με δημότες (vid)

#omada_Arcadia_Spot

Πληθαίνουν συνεχώς τα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Πέντε νέα περιστατικά

#omada_Arcadia_Spot

Προσθέστε το σχόλιο σας