Διεθνή Επικαιρότητα

Αυστραλία: Είδος προς εξαφάνιση το σύμβολο μοναδικής άγριας ζωής

koala

Είδος υπό εξαφάνιση είναι και επίσημα πλέον τα κοάλα στην Αυστραλία.

Τα όμορφα αυτά ζωάκια βρίσκονται στην Ανατολική ακτή της Αυστραλίας. Λόγω των δασικών πυρκαγιών, της ξηρασίας, τις ασθενειών και των έργων εκχέρσωσης, τα κοάλα αγωνίζονται καθημερινά για να επιβιώσουν.

Τα ζώα εξαφανίζονται φωνάζουν οι οικολόγοι

Οι οικολόγοι υποστηρίζουν ότι τα τελευταία 20 χρόνια, οι πληθυσμοί των κοάλα έχουν συρρικνωθεί σε μεγάλα τμήματα της ανατολικής Αυστραλίας.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Σούσαν Λι δήλωσε ότι κήρυξε “υπό εξαφάνιση” τους πληθυσμούς των κοάλα ώστε να αποκτήσουν υψηλότερο επίπεδο προστασίας στη Νέα Νότια Ουαλία, την Επικράτεια της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας και το Κουίνσλαντ.


Κοάλα: σύμβολο μοναδικής άγριας ζωής

Τα κοάλα, έχουν αναγνωρισθελι από όλο τον πλανήτη ως σύμβολο της μοναδικής άγριας ζωής της Αυστραλίας.

Η υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε: “Λαμβάνουμε πρωτοφανή μέτρα για την προστασία των κοάλα”. Ενώ δεσμεύτηκε ότι θα διαθέσει 36 εκατομμύρια δολάρια για την προστασία και την ανάκτηση του ενδιαιτήματός τους.

Οι περιβαλλοντιστές χαιρέτισαν την πρωτοβουλία, αλλά καταδίκασαν την αποτυχία της Αυστραλίας να προστατέψει το είδος αυτό μέχρι σήμερα.

Ο επιστήμονας της WWF Αυστραλίας, Στιούαρτ Μπλαντς, δήλωσε

“Τα κοάλα έχουν μετατραπεί από ευάλωτα σε υπό εξαφάνιση μέσα σε μια δεκαετία. Αυτή είναι μια σοκαριστικά ραγδαία επιδείνωση”.

“Η σημερινή απόφαση είναι αποδεκτή, αλλά δεν θα σταματήσει τα κοάλα από το να οδεύουν προς εξαφάνιση εκτός και αν συνοδεύεται από αυστηρότερους νόμους και από κίνητρα για τους γαιοκτήμονες ώστε να προστατεύεται το δασικό τους περιβάλλον”.

Η Αλέξια Γουέλμπιλοβ του Humane Society International, του μεγαλύτερου οργανισμού για την προστασία των ζώων παγκοσμίως, δήλωσε:

“Τα κοάλα της ανατολικής ακτής μπορεί να εξαφανιστούν μέχρι το 2050 αν δεν ληφθούν μέτρα. Δεν αντέχουμε άλλα έργα εκχέρσωσης”.

Το Αυστραλιανό Ίδρυμα Προστασίας ανέφερε ότι από δική του έρευνα προέκυψε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε εγκρίνει την εκχέρσωση περισσότερων από 25.000 εκταρίων από το ενδιαίτημα των κοάλα από τότε που το είδος χαρακτηρίστηκε ευάλωτο πριν από μια δεκαετία.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts

Τρίπολη Ενωμένοι Μπροστά: Η Προστασία του περιβάλλοντος είναι το ηθικό χρέος μας προς τις επόμενες γενιές

ArcadiaSpot Team

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Νίκας για την διαχείριση απορριμάτων με ραδιενεργό φορτίο

Arcadia Spot FG

«Άνοιξαν οι ουρανοί» και «έβρεξε» ψάρια στην Αυστραλία – Γέμισαν οι δρόμοι πέρκες

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment