Top News Επικαιρότητα Οικονομία

Διαδικτυακή συνάντηση εργασίας, 11oυ Π.Τ. Πελοποννήσου Οικονομικού Επιμελητηρίου με Λογιστικές Ενώσεις και Συλλόγους Λογιστών Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ελλάδα: Νέα μέτρα για ρύθμιση και διαγραφή ληξιπρόθεσμων χρεών προς την εφορία

Διαδικτυακή συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου 2022, μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του 11ου Π.Τ. Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και των Λογιστικών Ενώσεων-Συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του Ο.Ε.Ε., στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκπροσωπώντας το 11ο Π.Τ. ο Πρόεδρος Πάνος Κρητικός και ο Γεν. Γραμματέας Γιάννης Μαρινόπουλος και από την πλευρά των Ενώσεων-Συλλόγων συμμετείχαν από την Αργολίδα, ο Πρόεδρος του συλλόγου λογιστών Ναυπλίου-Ερμιονίδας Μπαστούνης Δημήτριος, ο Πρόεδρος του συλλόγου λογιστών Αρκαδίας Ασκούνης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του συλλόγου λογιστών Κορινθίας Ντακοβάνος Ιωάννης και μέλη του Δ.Σ. του φορέα, η Πρόεδρος του συλλόγου λογιστών Λακωνίας Παπαγιαννοπούλου Παναγιώτα και μέλη του Δ.Σ. του φορέα, ο Πρόεδρος του συλλόγου λογιστών Μεσσηνίας Κουτσουμπός Κων/νος και μέλη του Δ.Σ. του φορέα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν  τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Λογιστών-Φοροτεχνικών, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για τις μελλοντικές εξελίξεις του λογιστικού επαγγέλματος, όσο και η ανάγκη για ύπαρξη κοινών τρόπων δράσης.

Ειδικότερα, ο ολοένα αυξανόμενος όγκος εργασίας που προστίθεται στη καθημερινότητα του επαγγελματία Λογιστή-Φοροτεχνικού, οι ασφυκτικές προθεσμίες των δηλωτικών υποχρεώσεων, οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες για τις επερχόμενες υποχρεώσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή των MyData και τέλος η ενιαία προσέγγιση και δράση απέναντι στις διεκδικήσεις για τα χρόνια προβλήματα που απασχολούν τον λογιστικό κλάδο, είναι ορισμένα από τα θέματα που αναλύθηκαν στην χθεσινή συνάντηση.

Τα αποτελέσματα – συμπεράσματα της συνάντησης εργασίας, επικεντρώνονται σε:

·      Περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή, είναι επιβεβλημένη η ανάγκη για συσπείρωση και ενιαία έκφραση τόσο της πλευράς του Ο.Ε.Ε. όσο και του συνόλου των Ενώσεων Λογιστών-Φοροτεχνικών απέναντι στα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως η άμεση νομοθέτηση του δικαιώματος της ασθένειας του Λογιστή και η άδεια λοχείας  των συναδελφισσών.

·      Η ανάγκη διεκδίκησης της μεταφορά όλων των δηλωτικών προθεσμιών, που λήγουν εντός του Αυγούστου εκάστου έτους.

·     Ο κοινός τρόπος δράσης απέναντι στις μελλοντικές εξελίξεις που αφορούν το επάγγελμα του Λογιστή-Φοροτεχνικού (πχ MyData, καταιγισμός αποφάσεων και εγκυκλίων, ασφυκτικές καταληκτικές ημερομηνίες κ.ο.κ.), ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη αναγνωρισιμότητα και ο σεβασμός που απαιτεί ο κλάδος.

   Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν σε ένα κοινό σημείο. Στον ενωτικό χαρακτήρα που καλούμαστε να επιδείξουμε στο επόμενο πολύ κρίσιμο χρονικό διάστημα.

Η πολυφωνία και ο κατακερματισμός των τρόπων διεκδίκησης, έχουν δείξει κατά το  παρελθόν ότι δεν επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, οι συνθήκες εργασίας αντί να βελτιώνονται έχουν καταστεί ψυχοφθόρες, χωρίς δικαίωμα στην ασθένεια, χωρίς επαγγελματική προστασία και επαγγελματική ασφάλεια.

Την παρούσα χρονική στιγμή λοιπόν, η σύμπνοια απόψεων και η από κοινού δράση είναι τα μόνο εργαλεία που διαθέτουμε, ώστε ο κλάδος των Λογιστών-Φοροτεχνικών να αποκτήσει την θέση και την αξιοπρέπεια που του αρμόζει.

Για την Διοίκηση του 11ου Π.Τ. Ν/Α Πελοποννήσου του Ο.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος

Κρητικός Δ. Παναγιώτης

Related posts

Τέλος χρόνου για IRIS και διασύνδεση ταμειακών με POS

Arcadia Spot NG

Φορολογικές Δηλώσεις: Ποιες παγίδες πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Arcadia Spot NG

Ανησυχητική Αύξηση του Ενεργειακού Κόστους στις Επιχειρήσεις Εστίασης

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment