Ελλάδα Επικαιρότητα

Δίκη Χρυσής Αυγής | Χρυσοχοΐδης: ”Είναι μαχαιροβγάλτες – Είναι όλοι δειλοί”

xrisoxoidis-xrisi-aygi

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Η τρομοκρατία στην Ελλάδα είναι υποτονική, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει», αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Εργαζόμαστε και για την εξιχνίαση της υπόθεσης της Marfin»

Όσον αφορά τη πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Υπουργός τόνισε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της τη Τετάρτη.

«Είναι μαχαιροβγάλτες. Δεν παλεύουν με τα χέρια τους αλλά βγάζουν μαχαίρια. Είναι όλοι δειλοί. Πρέπει να σταθούμε όλοι ενεργά απέναντι σε αυτό το φαινόμενο».

Τα νέα μέτρα και η εφαρμογή τους

Ο Υπουργός έκανε έκκληση στους πολίτες να δρουν συνειδητά και να εφαρμόζουν κατά γράμμα τα μέτρα προκειμένου να γίνεται πιο εύκολη η δουλειά της Αστυνομίας. Ενώ, χαρακτήρισε υπεράνθρωπο το έργο της ΕΛΑΣ.

Τα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη απ’ όλους καθώς η Οικονομία δεν είναι σε θέση να αντέξει περαιτέρω πίεση. Επίσης τόνισε ότι καθημερινά σημειώνονται χιλιάδες έλεγχοι με σκοπό τη διατήρηση των μέτρων:

«Αυτό που μπορεί να κάνει ένας αστυνομικός είναι να κόψει πρόστιμα. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα πια η ευθύνη του καθενός. Αυτή τη στιγμή περνάμε μια δοκιμασία».

«Εάν νοσήσει η αστυνομία, καταρρέει το κράτος»

Η εφαρμογή των μέτρων όπως υπογράμμισε ο ίδιος θα επιτύχει μόνο εάν οι πολίτες επιδείξουν υπεύθυνη στάση.

«Το πρόβλημα είναι στις πλατείες. Συσσωρεύονται μαζικά σε πλατείες», είπε και συμπλήρωσε πως «τα μέτρα κλιμακώνονται διαρκώς. Εγώ πιστεύω ότι θα αποδώσουν τα μέτρα».

Καταλήψεις και Τηλεκπαίδευση

«Δεν θα ασκήσουμε βία στα παιδιά για να ανοίξουμε τα σχολεία. Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία έχει δικαιωθεί πλήρως. Δεν έχουμε κρούσματα στα σχολεία»

Ο Υπουργός τοποθετήθηκε για τις καταλήψεις σε ήπιους τόνους ενώ συμπλήρωσε τα εξής:

«Πιστεύω ότι θα τελειώσουν γιατί δεν έχουν κανένα σκοπό. Τις καταστάσεις αυτές τις πληρώνουν τα παιδιά που θέλουν να περάσουν στο πανεπιστήμιο».

Related posts

Εξάρθρωση Επικίνδυνης Εγκληματικής Οργάνωσης Σέρβων

Arcadia Spot GZ

ΕΛ.ΑΣ. : 652 συλλήψεις το τελευταίο 3μερο σε όλη την επικράτεια

Arcadia Spot GZ

Αρνητική Απάντηση του Υπουργού Χρυσοχοΐδη στο Αίτημα Αγροτών για Πορεία με Τρακτέρ προς την Αθήνα

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment