Επικαιρότητα Υγεία

Εμβολιασμένο το 25% των Ευρωπαίων πολιτών – «Χτίζεται» το τείχος ανοσίας (vid)

emvolio-koronoios

Η φαρμακευτική εταιρεία BioNTech εργάζεται, ώστε λάβει έγκριση για την Παρασκευή ενός νέου εμβολίου έναντι της Covid 19, το οποίο θα έχει δυνατότητα αποθήκευσης σε συνθήκες συντήρησης ψυγείου (από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου) για πάνω από έξι μήνες, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ουγκούρ Σαχίν.

«Η πρώτη έκδοση του εμβολίου μας έπρεπε να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί σε θερμοκρασία -80 βαθμών Κελσίου. Στο μεταξύ, έχουμε πλέον στη διάθεσή μας μια νέα έκδοση του εμβολίου, η οποία δεν έχει εγκριθεί ακόμη και μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες 2-8 βαθμών Κελσίου», δήλωσε ο Σαχίν σε τηλεδιάσκεψη των Financial Times, προσθέτοντας ότι ετοιμάζονται τα πακέτα δεδομένων για τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

«Το πιο πιθανό είναι ότι θα φτάσουμε να έχουμε ένα σταθερό εμβόλιο για έξι μήνες σε θερμοκρασία 2-8 βαθμών Κελσίου», συμπλήρωσε ο ίδιος, λέγοντας πως το νέο εμβόλιο θα παρασκευαστεί σε συνεργασία με την Pfizer.

Εμβολιασμένο το 25% των Ευρωπαίων πολιτών – «Χτίζεται» το τείχος ανοσίας

Τη βελτίωση στους ρυθμούς εμβολιασμού στους κόλπους της ΕΕ επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της την Τρίτη η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι ήδη το 25% των Ευρωπαίων πολιτών έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Μετά από ένα μάλλον αργό ξεκίνημα της εμβολιαστικής εκστρατείας στην ΕΕ, ο ρυθμός ανοσοποίησης έχει επιταχυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες, κάτι που συμβαδίζει με αυξημένες ποσότητες εμβολίων που έχουν παραλάβει οι χώρες – μέλη.

Ο εμβολισμός επιταχύνεται σε ολόκληρη την ΕΕ: Μόλις ξεπεράσαμε τους 150 εκατ. εμβολιασμούς. Το 25% των Ευρωπαίων πολιτών έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολιασμού» αναφέρει η ανάρτηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο twitter.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το τείχος ανοσίας, η πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε:

«Θα έχουμε αρκετές δόσεις για να εμβολιάσουμε το 70% των ενήλικων Ευρωπαίων πολιτών έως τον Ιούλιο».

Η ανάρτηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνοδεύεται από ένα βίντεο με φωτογραφίες πολιτών που εμβολιάζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, προκειμένου να εκπέμψει ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της εκστρατείας με τη συμπλήρωση των 150 εκατ. εμβολιασμών στην ΕΕ.

source: cnn.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Αρκαδία: Δρομολόγια Κινητών Αστυνομικών Μονάδων

#omada_Arcadia_Spot*

Τζιούμης: ”Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα δημιουργώντας συνθήκες ασφαλούς πρόσβασης”

#omada_Arcadia_Spot*

Γιαννακούρας: «Η άγνοιά σας κ.Νίκα καθίσταται επικίνδυνη για τον τόπο και τους ανθρώπους της»

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας