Top News Διεθνή Επικαιρότητα

Καπιτώλιο: Οργανική διατροφή στη φυλακή για τον ”Σαμάνο” με τα κέρατα

karitolio-eisboli-samanos

Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο εμφανίστηκε τη Δευτέρα ο Τζέικομπ Τσάνσλεϊ, οι φωτογραφίες του οποίου από την εισβολή στο Καπιτώλιο με περιβολή «Βίκινγκ» έκαναν το γύρω του κόσμου, οδηγώντας στη σύλληψή του.

Ο γνωστός με το ψευδώνυμο Τζέικ Αντζέλι ή Σαμάνος της QAnon παρέστη μέσω τηλεφώνου στο δικαστήριο αφού βρίσκεται σε καθεστώς καραντίνας σε κέντρο κράτησης.

Ο Τζάνσλεϊ είχε παραδοθεί μόνος του στις εγκαταστάσεις του FBI στην Ουάσινγκτον το πρωί του Σαββάτου.

Ο 33χρονος συνωμοσιολόγος έδινε συχνά το «παρών» στις διαδηλώσεις υπέρ του Τραμπ στο Φοίνιξ, τους προηγούμενους μήνες, ενώ συχνά εμφανιζόταν χωρίς πουκάμισο και φορώντας τη χαρακτηριστική προβιά με τα κέρατα.

Σύμφωνα με το ABC, στο δικαστήριο εμφανίστηκε ευγενικός, αρνήθηκε ωστόσο να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

«Στην πραγματικότητα δεν ανησυχώ γιατί, με κάθε ειλικρίνεια, δεν παραβίασα κανέναν νόμο. Περπάτησα μέσα από ανοικτές πόρτες», δήλωσε στο αμερικανικό μέσο Newsy.

Κατά την ακρόαση, ωστόσο, ο δημόσιος συνήγορος ενημέρωσε τη δικαστή Ντέμπορα Φάιν ότι ακολουθεί εξαιρετικά συγκεκριμένη διατροφή, ίσως για θρησκευτικούς λόγους, και από τότε που τέθηκε υπό κράτηση δεν έχει φάει απολύτως τίποτα.

Χαρακτηρίζοντας «βαθιά ανησυχητικό» το γεγονός, η δικαστής έδωσε εντολή να παρέχεται στον Τσάνσλεϊ τροφή σύμφωνη με την οργανική δίαιτα που ακολουθεί.

Στη συνέχεια η μητέρα του 33χρονου εξήγησε στο δικαστήριο το είδος της διατροφής που κάνει λέγοντας:

«Αρρωσταίνει πολύ όταν δεν τρώει οργανικό φαγητό. Μπορεί κυριολεκτικά να αρρωστήσει».

Ο 33χρονος βρίσκεται υπό κράτηση για διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της βίαιης εισόδου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Κάτοικος της Αριζόνα και θερμός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, ο Αντζέλι πρωταγωνίστησε στα επεισόδια φωνάζοντας ότι ο Τραμπ είναι ο νικητής των αμερικανικών εκλογών.

Είναι οπαδός του ακροδεξιού κινήματος QAnon, που αποτελεί γνωστή διαδικτυακή κοινότητα θεωριών συνωμοσίας που θεωρεί τον Ντόναλντ Τραμπ ήρωα και που θέλει τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ να διεξάγει έναν κρυφό πόλεμο εναντίον μιας ελίτ παιδόφιλων που υποστηρίζουν τον σατανά. Ο ίδιος δηλώνει καλλιτέχνης, ενώ θεωρείται ιδιαίτερη «περσόνα» στον ακροδεξιό, διαδικτυακό χώρο.

«Αυτό το άτομο έφερε ένα δόρυ, μήκους περίπου 6 ποδιών, με μια αμερικανική σημαία δεμένη ακριβώς κάτω από τη λεπίδα», πρόσθεσαν οι ομοσπονδιακοί.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει μια ακόμη παραπομπή για τον ρόλο του στη βίαιη εισβολή κατά την οποία τέσσερις υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου και ένας αστυνομικός έχασαν τη ζωή τους.

cnn.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Σωλήνες για την Πυροσβεστική αγοράζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

#omada_Arcadia_Spot

Δήμος Τρίπολης: Συμμετοχή σε έρευνα για τα ΜΜΜ

#omada_Arcadia_Spot*

#exeisfoni | Πάρε μέρος στην έρευνα για την Ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της καραντίνας

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας