Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

ΚΚΕ για την επίσκεψη Κεραμέως στην Τρίπολη | Ήρθε σαν το κλέφτη μοιράζοντας ευχολόγια

tzioumis-kerameos_01

Η Κεραμέως συνεχίζει την παράδοση των υπουργών της κυβέρνησης να έρχονται σαν τον κλέφτη στην πόλη μας, να βγάζουν καμιά φωτογραφία για τα ΜΜΕ, να μοιράζουν ευχολόγια και στην ουσία να μην τοποθετούνται στα φλέγοντα ζητήματα. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν επισκέφθηκε το 5ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Τρίπολης.


Τι μας είπε λοιπόν η κα Κεραμέως;

Ότι παρά την πανδημία όλα κυλούν ομαλά στην Εκπαίδευση, ότι η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της για να ανοιξουν τα σχολεία με ασφάλεια ( δίνοντας μία μάσκα-αλεξίπτωτο και ένα παγούρι) και ότι πάνω από όλα είναι η ατομική ευθύνη.


Τι ξέχασε να μας πει ;

Γιατί εν μέσω 2ου κύματος πανδημίας στα σχολεία του Δήμου Τρίπολης, όπως και στα άλλα αστικά κέντρα της χώρας, οι τάξεις έχουν 25 με 27 μαθητές , ενώ ο μέγιστος αριθμός για να τηρούνται οι αποστάσεις είναι 15 ανά τμήμα ;

Γιατί μετά από 7 μήνες κλειστών σχολείων, τα κενά σε καθηγητές στο νομό Αρκαδίας είναι πάνω από 25; Και τα κενά αυτά αντιστοιχούν στα 25άρια τμήματα και όχι στα 15άρια που θα έπρεπε να είχαμε και τα οποία θα απαιτούσαν πολλαπλάσιους. Μάλιστα λείπουν καθηγητές βασικών μαθημάτων, μαθηματικοί, φιλόλογοι όπως και πολλοί καθηγητές ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.


Γιατί το προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία είναι περίπου το ίδιο με τις προηγούμενες χρονιές που δεν υπήρχε πανδημία; Και μιλάμε για 25 καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης και 33 μερικής, δηλαδή 3ωρης απασχόλησης, για να καθαρίζουν καθημερινά τις 360 αίθουσες και τους λοιπούς κοινόχρηστους χώρους ( τουαλέτες, διαδρόμους κ.α) που έχουν τα σχολεία του Δήμου Τρίπολης.
Γιατί υπάρχουν ακόμα σχολεία με ακατάλληλες υποδομές όπως το 4ο Δημοτικό σχολείο, που κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, χωρίς επαρκή αερισμό, στο ΕΠΑΛ που υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος κατάρρευσης τμημάτων του κτιρίου, στο 2ο Γυμνάσιο που στάζουν τα ταβάνια και πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια μαθητών και καθηγητών;


Γιατί εφαρμόζουν την Τράπεζα Θεμάτων, που κάνει το σχολείο ακόμα περισσότερο ένα στείρο εξεταστικό-κέντρο, ενώ κρίνεται αν οι μαθητές όλων των τάξεων θα μπορέσουν να καλύψουν τα κενά της προηγούμενης χρονιάς. Που ούτως ή άλλως με 27 μαθητές στην τάξη είναι πρακτικά αδύνατο. Εκτός και αν έχουν παραδώσει ολοκληρωτικά αυτό το ρόλο στα φροντιστήρια.
Τα γιατί είναι αμέτρητα ακόμα και εμείς ξέρουμε την απάντηση.


Γιατί την ίδια ώρα που λέει ότι είναι μεγάλο το ΚΟΣΤΟΣ! για να λειτουργήσουν τα σχολεία σύμφωνα με τις επιστημονικές οδηγίες, φροντίζει να δώσει 15 εκατ. στους καναλάρχες, 32 στους μεγαλοξενοδοχους και 100 εκατ. στους εφοπλιστές και να κρατήσει και μία καβάτζα 30 δις του Ταμείου Ανάκαμψης για να τους τα δώσει στη συνέχεια. Ταυτόχρονα χαρίζει 4 δισ. ευρώ στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, που με αυτά τα λεφτά θα λειτουργούσαν με ασφάλεια τα σχολεία για 400 μέρες συνεχόμενα!

Οι μαθητές όλης της χώρας κινητοποιούνται απέναντι στην άθλια κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία τους. Μια κατάσταση που -εν μέσω πανδημίας- είναι επικίνδυνη για την υγεία των ίδιων και των οικογενειών τους. Μαζί τους είναι η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών και των γονιών.


Η κυβέρνηση φέρει την απόλυτη ευθύνη για το γεγονός ότι δεν πήρε κανένα μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Τώρα, αντί να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, έχει ρίξει πάνω τους λυτούς και δεμένους για να τους τρομοκρατήσουν και να συκοφαντούν τους αγώνες τους . Ενώ οι μαθητές φωνάζουν ότι «η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία» εκείνοι τους αποκαλούν «αρνητές της μάσκας».


Καλούμε όλους τους μαθητές σε κάθε σχολείο να οργανώσουν συντονισμένα την αγωνιστική τους απάντηση.


Για να απαιτήσουν εδώ και τώρα:

  • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.
  • Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά.
  • Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
  • Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων
  • Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.

ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ…ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Related posts

ΤΡΙΠΟΛΗ: Διάκριση 4ου Δημ. Σχολείου

Arcadia Spot NG

Τζιούμης για την ανάπλαση της Πλατείας Κολοκοτρώνη

Arcadia Spot NG

Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Τρίπολη

Arcadia Spot NG

Leave a Comment