Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Τρίπολη | Με την έκθεση φωτογραφίας «Αρκαδία η μεγάλη πρωταγωνίστρια του Αγώνα» ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την Επέτειο της Άλωσης

ekthesi-forografias-epeteios-alosis

Με την έκθεση φωτογραφίας «Αρκαδία Η μεγάλη πρωταγωνίστρια Του Αγώνα» του Τάσου Ασημακόπουλου, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Άλωσης.


Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 25/9/2020 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, σε συνδιοργάνωση από τον Δήμο Τρίπολης και το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Τριπόλεως.

Στην ομιλία της, η Αντιδήμαρχος, Ελένη Καρούντζου, τόνισε ότι «ο Δήμαρχος και όλη η δημοτική αρχή είναι αρωγοί σε δράσεις πολιτισμού». Η Αντιδήμαρχος μίλησε για μία πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας, που προσεγγίζει το παρελθόν μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα, με μία αναδρομή από το 1821 ως σήμερα.

Ο Τάσος Ασημακόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμο Τρίπολης και το Λύκειο Ελληνίδων. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που εντάχθηκε αυτή η έκθεση στις επετειακές εκδηλώσεις για την Άλωση της Τριπολιτσάς» είπε.

Ο καλλιτέχνης Δημήτρης Ταλαγάνης τόνισε ότι «πρέπει κάποια στιγμή να συνομιλούμε με τις μνήμες που έρχονται από το βαθύ μέλλον και πρέπει να είναι μνήμες Ελληνικές. Να συγχαρώ τον Δήμο Τρίπολης και το Λύκειο Ελληνίδων για αυτή την ωραία εκδήλωση και πιστεύω ότι όλο το 2021 θα γίνουν στην Τρίπολη σπουδαία πράγματα».

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σπηλιόπουλος ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλη την πόλη και εξέφρασε την ελπίδα οι εκδηλώσεις του 2021 να εορταστούν με πολύ περισσότερο κόσμο, έχοντας τελειώσει η πανδημία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστη και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεωργία Παναγοπούλου.

Ακολουθεί video και φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης:

Δήμος Τρίπολης | Με την έκθεση φωτογραφίας «Αρκαδία Η μεγάλη πρωταγωνίστρια Του Αγώνα» ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την Επέτειο της Άλωσης

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Τρίπολης στις Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Related posts

«Νέες Γυναίκες στην Ψηφιακή Εποχή: Προκλήσεις και Ευκαιρίες στον Τομέα της Τεχνολογίας» | Διαδικτυακή εκδήλωση την Τρίτη 24 Μαΐου

#omada_Arcadia_Spot*

Τρίπολη: Σύλληψη 65χρονου για κατοχή ναρκωτικών

#omada_Arcadia_Spot*

Αρκαδία: Ισχυρές ενδείξεις για την εύρεση της θέσης του τάφου του Επαμεινώνδα (pics)

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment