Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Λιμνοθάλασσα Μουστού | Εξόρμηση του Συλλόγου «Φυσιολάτρης Νίκαιας» στον Πάρνωνα (pics)

foreas-diaxeirishs-parnona

Λιμνοθάλασσα Μουστού: Προορισμό ημερήσιας εξόρμησης της ομάδας του Συλλόγου «Φυσιολάτρης Νίκαιας», αποτέλεσε η ευρύτερη περιοχή του Πάρνωνα, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020.

foreas-diaxeirishs-parnona

Ξεκινώντας το πρωί από την λιμνοθάλασσα Μουστού, τα 30 περίπου μέλη του Συλλόγου ξεναγήθηκαν από τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης και στη συνέχεια πραγματοποίησαν μια σύντομη πεζοπορία στον υγρότοπο που την τρέχουσα περίοδο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για φωτογράφηση της φύσης και παρατήρηση πουλιών. Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για το καθεστώς προστασίας που διέπει την προστατευόμενη περιοχή ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά διάφορα είδη υδρόβιων που στην πλειοψηφία ανήκαν στα είδη Anas platyrhynchos (πρασινοκέφαλη πάπια), Anas penelope (σφυριχτάρι), Anas crecca (κιρκίρι), Fulica atra (φαλαρίδα) και στο είδος Gallinula chloropus (νερόκοτα).

foreas-diaxeirishs-parnona

Παρατηρήθηκε επίσης μεγάλος αριθμός από τα είδη ερωδιών Ardea cinerea (σταχτοτσικνιάς), ενώ ακόμα καταγράφηκε το είδος Ardea purpurea (πορφυροτσικνιάς) καθώς επίσης και ένα νεαρό Phoenicopterus roseus (φοινικόπτερο).

foreas-diaxeirishs-parnona

Κατόπιν, τα μέλη της ομάδας του Φυσιολάτρη συνέχισαν την εξόρμησή τους στον ιστορικό Πραστό πεζοπορώντας στο μονοπάτι που συνδέει τον Πραστό με τον οικισμό της Καστάνιτσας.

Related posts

Υλικό από την γιορτή των πουλιών στη λιμνοθάλασσα Μουστού

Arcadia Spot GZ

Βανδαλισμοί στην λιμνοθάλασσα Μουστού κοντά στο Παράλιο Άστρος

Arcadia Spot GZ

Τρίπολη Ενωμένοι Μπροστά: Η Προστασία του περιβάλλοντος είναι το ηθικό χρέος μας προς τις επόμενες γενιές

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment