Δήμος Β. Κυνουρίας Επικαιρότητα

Βανδαλισμοί στην λιμνοθάλασσα Μουστού κοντά στο Παράλιο Άστρος

Βανδαλισμοί στην λιμνοθάλασσα Μουστού κοντά στο Παράλιο Άστρος. Άγνωστοι δράστες πραγματοποίησαν πράξεις βανδαλισμού σε υποδομές που αναδεικνύουν και προστατεύουν τη λιμνοθάλασσα του Μουστού, μια προστατευόμενη περιοχή στην Πελοπόννησο.

Οι αρχές διαχείρισης προστατευμένων περιοχών της πελοποννήσου ανακοίνωσαν πως διαπράχθηκαν εκτεταμένες φθορές, όπως το σπάσιμο πινακίδων και τον βανδαλισμό με μαύρη μπογιά. Επιπλέον, προκλήθηκαν ζημιές σε μια ξύλινη σκάλα που οδηγεί στην πηγή όπου λουόμαστε. Αυτές οι πράξεις είναι παράνομες και έχουν συμβεί και σε άλλες περιοχές τηςΠπελοποννήσου που σχετίζονται με τη λιμνοθάλασσα του Μουστού.

Η μονάδα διαχείρισης προστατευμένων περιοχών της Νότιας Πελοποννήσου έχει αναλάβει νομικές ενέργειες για την καταγγελία των περιστατικών και επισκευή των ζημιών, με σκοπό την προστασία και ανάδειξη του ειδικού αυτού οικοσυστήματος. Η λιμνοθάλασσα του Μουστού είναι προστατευόμενη περιοχή με σημαντική περιβαλλοντική αξία, εντάσσεται στο δίκτυο NATURA 2000, και έχει καθοριστεί ως περιοχή απόλυτης προστασίας της φύσης και καταφύγιο άγριας ζωής σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία.

Πηγή φωτογραφιών: Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου

Related posts

ΕΛΜΕ Αρκαδίας : ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΩΝ ΣΤΟ 3 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Arcadia Spot GZ

Εικόνες ντροπής-Οπαδοί του Παναθηναϊκού βανδάλισαν το γήπεδο Φιλικών

ArcadiaSpot Team

Υλικό από την γιορτή των πουλιών στη λιμνοθάλασσα Μουστού

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment