Επικαιρότητα Ροή Ειδήσεων

Με ευθύνη του κ.Νίκα, στις καλένδες το πλανητάριο στο Κρυονέρι Κορινθίας

planitario-kruoneri-korinthias

Πέτρος Τατούλης: «Με ευθύνη του κ.Νίκα, στις καλένδες το πλανητάριο στο Κρυονέρι Κορινθίας»

Καταγγέλλουμε στους πολίτες της Κορινθίας, του Δήμου Σικυωνίων και κυρίως του Κρυονερίου, την απαράδεκτη πολιτική απόφαση του κ.Νίκα για την υποβάθμιση ενός από τα σημαντικότερα έργα για την Κορινθία, που είχε οραματιστεί και ωριμάσει μελετητικά από την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη.

Ο κ. Νίκας δεν δίστασε να θυσιάσει στο βωμό του λαϊκισμού και του αυταρχισμού που τον διακρίνει σε κάθε απόφαση του, το Αστρονομικό Πάρκο Κρυονερίου που θα αποτελούσε την πρώτη ολιστική παρέμβαση στον τομέα της αστρονομίας, της έρευνας και της καινοτομίας σε όλη την χώρα.

Αντί λοιπόν να προχωρήσει στην ένταξη του έργου για  ένα πολυθεματικό, επισκέψιμο Αστρονομικό Πάρκο και την κατασκευή πλανηταρίου, μετερεωλογικού σταθμού, ψηφιακής απεικόνισης της κίνησης των πλανητών, αίθουσας συνεδριάσεων και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, δημιουργώντας ένα έργο που θα έδινε προοπτικές για την ανάπτυξη μιας νέας οικονομίας στην περιοχή, πρότεινε στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο την ένταξη μελέτης, προϋπολογισμού 120.000€, για την υλοποίηση της ανέγερσης κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στο χώρο του Αστεροσκοπείου…!!!

Η κατασκευή του πλανηταρίου που αποτελεί τη βασική υποδομή για τη δημιουργία του Αστρονομικού Πάρκου παραπέμφθηκε πλέον…στις καλένδες. 

Ποια η συμβολή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο χώρο του Αστεροσκοπείου χωρίς το πλανητάριο;

Οι πολιτικές μεθοδεύσεις, ο λαϊκισμός, τα ψέματα και ο ρεβανσισμός έχουν αποδειχθεί πλέον ότι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της διοίκησης της Περιφερειακής Αρχής του κ.Νίκα.

Καλούμε τον κ. Περιφερειάρχη να σταματήσει αυτήν την πολιτική τακτική και άμεσα να προχωρήσει όλα τα έργα τα οποία καθυστερεί σκόπιμα αν και τα παρέλαβε μελετητικά ώριμα προς ένταξη από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Αστρονομικό Πάρκο του Κρυονερίου και η κατασκευή πλανηταρίου. 

Η παράταξη μας θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την διεκδίκηση της υλοποίησης του πλανηταρίου και του Αστρονομικού Πάρκου στο Κρυονέρι, κινητοποιώντας όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της Κορινθίας αλλά και το Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Υγ. Η θετική ψήφος του κ.Δέδε στην υποβάθμιση και απαξίωση του Αστρονομικού Πάρκου στην Κορινθία, αποτέλεσε για μία ακόμη φορά «δεκανίκι» του κ.Νίκα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
8.9.2020

Πέτρος Τατούλης

«Νέα Πελοπόννησος»

Related posts

Κόρινθος : Τροχαίο δυστύχημα με νεκρό 33χρονο

Arcadia Spot KP

Κορινθία : Εξιχνίαση τεσσάρων περιπτώσεων κλοπών

Arcadia Spot KP

Σύλληψη ενός ατόμου για ναρκωτικά στην Κορινθία

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment