Ελλάδα Επικαιρότητα

Μέρα25: ”Χρέος μας η προστασία της ελληνικής φέτας από τους κερδοσκόπους”

elliniki-feta

Στις 9 Μαρτίου εταιρεία εμπορίας τροφίμων που δραστηριοποιείται στον κλάδο των εξαγωγών αγρο-κτηνοτροφικών προϊόντων από Ελλάδα προς τη Γερμανία, προχώρησε σε σοβαρή καταγγελία για παραγωγή και διάθεση στην αγορά νοθευμένης φέτας και συγκεκριμένα σε ποσοστό νόθευσης με αγελαδινό γάλα που κυμαίνεται από 30% έως και 80%.

Η καταγγελία έχει σταλεί στους αρμόδιους φορείς εδώ και τέσσερις ημέρες, με συνημμένα τα εργαστηριακά αποτελέσματα από την ανάλυση των δειγμάτων φέτας στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η εταιρεία που παρήγαγε και διέθετε νοθευμένη φέτα, είναι ιδιοκτησία μέλους του ΔΣ της Διεπαγγελματικης Οργάνωσης ΦΕΤΑΣ (ΔΟΦ). 

Η φέτα αποτελεί το εθνικό μας προϊόν, το οποίο εποφθαλμιούν πολλές χώρες να ανοίξει και να πωλούν το λευκό, αγελαδινό τυρί τους με την ψευδεπίγραφη ονομασία “φέτα”, όπως η Δανία και η Γερμανία.

Η φέτα παράγεται παραδοσιακά με ελληνικό πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, ενώ από την παραγωγή της συντηρούνται χιλιάδες οικογένειες κτηνοτρόφων αλλά και αγροτών.

Το να νοθεύουμε μόνοι μας το εθνικό μας προϊόν, αντί να το προστατεύουμε ως κόρην οφθαλμού, είναι καταστροφικό!

Τα τερτίπια για πρόσκαιρη κερδοσκοπία κάποιων ολίγων μπορεί να στοιχίσουν τη βιωσιμότητα ενός ολόκληρου κλάδου, δίνοντας πάτημα στις ξένες βιομηχανίες να διεκδικήσουν την αφαίρεση του χαρακτηρισμού ΠΟΠ από τη φέτα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: Αναζητούνται οι γονείς 6χρονου αγοριού- Βρέθηκε στην περιοχή Αγίας Σοφίας

#omada_Arcadia_Spot*

Η Θεοδώρα Σταθούλη στην προπονητική ομάδα του ομίλου τένις ΑΕΚ Τρίπολης

#omada_Arcadia_Spot*

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Ημερομηνίες καταβολής συντάξεων ανά ταμείο

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας