Ελλάδα Επικαιρότητα

Μητσοτάκης για Microsoft: ” Ένα φιλόδοξο σχέδιο μπαίνει στην τελική ευθεία” (vid)

mitsotakis-microsoft-ependiseis

Μητσοτάκης για Microsoft : Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για την πατρίδα μας καθώς η Microsoft ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη επένδυσή της στην Ελλάδα στα 28 χρόνια παρουσίας της στη χώρα – μια καινοτόμα επένδυση με πολυεπίπεδη οικονομική σημασία, αλλά και μεγάλη κοινωνική ανταπόδοση.

Η ίδρυση ενός data center σε οποιαδήποτε χώρα, αυτομάτως την αναβαθμίζει ως επενδυτικό προορισμό. Ειδικά, όμως, για την Ελλάδα δεν συνεπάγεται μόνο ξένα κεφάλαια, έσοδα στα δημόσια ταμεία και νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης.

Αλλά και ποιοτική προστιθέμενη αξία. Σε άλλες εποχές, τρεις γιγαντιαίοι σταθμοί ψηφιακής αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων στην Ελλάδα θα έμοιαζαν με φανταστικό σενάριο. Όμως γίνεται πραγματικότητα: Βρέθηκαν οι εκτάσεις, ξεπεράστηκαν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Και το φιλόδοξο σχέδιο μπαίνει στην τελική ευθεία.

«Η ίδρυση ενός υπερσύγχρονου data centre σε οποιαδήποτε χώρα, από έναν τεχνολογικό κολοσσό όπως είναι η Microsoft, αυτομάτως την αναβαθμίζει ως επενδυτικό προορισμό. Ειδικά, όμως, για την Ελλάδα δεν συνεπάγεται μόνο ξένα κεφάλαια, περισσότερα έσοδα στα δημόσια ταμεία, νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης.

Μητσοτάκης για Microsoft | Το οικονομικό όφελος για την Ελλάδα

Συνεπάγεται και μια ποιοτική προστιθέμενη αξία. Οι αναλυτές θα μιλήσουν για ένα συνολικό οικονομικό όφελος, σε βάθος χρόνου, το οποίο μπορεί να ξεπερνά το 1 δισεκ. με βάση την εμπειρία άλλων κρατών. Όμως το κέρδος αυτό πολλαπλασιάζεται αν προστεθεί ο εκσυγχρονισμός και η ανταγωνιστικότητα που θα φέρει, αυτή η επένδυση, σε άλλες επιχειρήσεις, όχι μόνο μεγάλες αλλά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που ανακαλύπτουν τη σημαντική προστιθέμενη αξία που οι ψηφιακές υπηρεσίες μπορούν να προσφέρουν σε αυτές. Και, βέβαια, το συνολικό όφελος εκτινάσσεται αν αποτιμηθεί η σημασία του μετασχηματισμού στο σύνολο της οικονομίας. Η Τεχνολογία είναι καταλύτης ανάπτυξης σ’ όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση της επένδυσης στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Παρουσία του Προέδρου της Microsoft Brad Smith, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η επένδυση, η οποία δρομολογήθηκε σε διάστημα μόλις εννέα μηνών, επιτρέπει στην Ελλάδα να κάνει ένα άλμα προς τον ψηφιακό της μετασχηματισμό, την αναβαθμίζει ως προορισμό για κεφάλαια από το εξωτερικό, ενώ παράλληλα θα προικίσει με νέες δυνατότητες την εγχώρια επιχειρηματικότητα.

«Είμαι σίγουρος ότι η σημερινή εξέλιξη θα δώσει και νέα ώθηση σε πολλές νεοφυείς εταιρείες. Γιατί θα μεταφέρει στην πατρίδα μας πολύτιμη τεχνογνωσία. Θα βοηθήσει στην άνθηση της επιστημονικής έρευνας. Και θα βοηθήσει επίσης στην ανακοπή, γιατί όχι στην αντιστροφή, του ρεύματος του brain drain, σε μία οικονομία και σε μια κοινωνία που θα κινούνται και θα κινείται συνέχεια προς τα εμπρός», προσέθεσε.

Related posts

Ανησυχητική Αύξηση του Ενεργειακού Κόστους στις Επιχειρήσεις Εστίασης

Arcadia Spot GZ

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τα ακίνητα το 2024

Arcadia Spot GZ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο γάλα – Οι τιμές του πρόβειου και του κατσικίσιου

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment