Επικαιρότητα

Μόσιαλος | Η σιωπηλή πλειοψηφία θα προστατεύσει και την μικρή μειοψηφία των αρνητών (της μάσκας)

mosialos-gia-arnites-maskas

Με μια ανάρτηση του στο Facebook, ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής του LSE αναφέρεται στους αρνητές της μάσκας αλλά και τη στάση που οφείλουμε να διατηρούμε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής αναφέρει:


Είναι αναμενόμενο ότι ορισμένα ΜΜΕ θα προβάλουν όσους αρνούνται να εφαρμόσουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ο κορωνοϊός αλλά είναι κατασκεύασμα μιας διεθνούς συνομωσίας για να περιοριστούν οι ελευθερίες μας. Προφανώς και πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι απόψεις έχουν την ίδια βαρύτητα.

Οι αντιεπιστημονικές απόψεις μιας μικρής μερίδας πολιτών δεν είναι ισοδύναμες με τις απόψεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και της συντριπτικής πλειοψηφίας των ενημερωμένων πολιτών. Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να διαφωνούν με τον τρόπο που υλοποιούνται συγκεκριμένα μέτρα, με τις καθυστερήσεις η τις ελλείψεις και τις αστοχίες. Και αυτές οι απόψεις θα πρέπει να προβάλλονται γιατί μόνο έτσι θα βελτιωθεί η αποδοτικότητα των μέτρων και της πολιτείας, θα ακουστούν νέες ιδέες και θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

Οι ενημερωμένοι πολίτες είναι η συντριπτική πλειοψηφία.

Το 99%, ίσως και περισσότεροι, δεν συμμετέχουν σε διαδηλώσεις όπου κάποιοι καίνε η ποδοπατούν μάσκες προστασίας. Είναι μέχρι στιγμής η μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία. Καιρός είναι να πάψει να είναι σιωπηλή. Πρέπει να γίνει η ενεργή πλειοψηφία. Με τις διαφωνίες της, την κριτική της στάση, τη διάθεση να λύνει και όχι να επιτείνει προβλήματα. Η πλειοψηφία αυτή θα προστατεύσει και την μικρή μειοψηφία των αρνητών. Χωρίς να δέχεται ότι όλα είναι τέλεια. Αυτά είναι για τους αφελείς. Αλλά αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και επιδιώκοντας να συμβάλει στην προώθηση των καλύτερων λύσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ο 2ος Μαινάλειος δείχνει τον …δρόμο και τον τρόπο!

#omada_Arcadia_Spot*

Προσκλήσεις συνεδριάσεων Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης | Θέματα

#omada_Arcadia_Spot*

Τρίπολη | Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής

#omada_Arcadia_Spot

Προσθέστε το σχόλιο σας