Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας δίπλα στους μαθητές και στο δίκαιο αγώνα τους

syriza-arkadias-voreia-kynouria

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ»

Η κατάσταση στο χώρο της παιδείας σήμερα έρχεται να επιβεβαιώσει με το χειρότερο τρόπο, όσα υποστηρίζει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.


Καθώς το κύμα των μαθητικών καταλήψεων εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα, όπως και στο νομό μας, η κυβερνητική προπαγάνδα επιδίδεται σε μια εκτεταμένη συκοφαντική εκστρατεία κατά του κινήματος και των υποτιθέμενων «υποκινητών» του.


Καταγγέλλουμε τη κυβερνητική προσπάθεια καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων, αφού η εκπαιδευτική κοινότητα, ζητά και απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων εν μέσω της υγειονομικής κρίσης.


Οι μαθητές διαδηλώνουν και διεκδικούν τα αυτονόητα:

  • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών ανά τμήμα.
  • Προσλήψεις καθηγητών για να καλυφθούν όλα τα κενά.
  • Επαρκές προσωπικό καθαριότητας, που παραμένει το ίδιο με άλλες χρονιές, κάτι που δυσκολεύει τη συχνή καθαριότητα και απολύμανση των τάξεων και των κοινόχρηστων χώρων, μέτρο απαραίτητο για την προστασία της υγείας των μαθητών όπως απαιτούν και συνιστούν οι υγειονομικές οδηγίες.
  • Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, της Περιφέρειας και των Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για τη λειτουργία νέων αιθουσών διδασκαλίας, με στόχο τη μείωση του αριθμού των μαθητών στις υπάρχουσες αίθουσες.
  • Επαρκής χρηματοδότηση της Παιδείας για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.

Όλα, δηλαδή, εκείνα τα μέτρα που έπρεπε να έχει πάρει η κυβέρνηση μέσα στο διάστημα των επτά μηνών που έμειναν οι σχολικές μονάδες κλειστές για την ασφαλή επαναλειτουργία τους.


Εμείς στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές και στο δίκαιο αγώνα τους για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση και στη δημόσια υγεία. Αντιστεκόμαστε στις πρακτικές της κυβέρνησης και της κας Κεραμέως που κουνά το δάκτυλο στους μαθητές θέτοντας τους για ακόμη μια φορά σε κίνδυνο!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Μπότση, Λάμπρη και Μιχαλά καταγγέλουν δημόσια τον Σπυρόπουλο για σεξουαλική παρενόχληση

#omada_Arcadia_Spot*

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

#omada_Arcadia_Spot

Άλλαξαν οι ώρες κοινής ησυχίας | Τι πρέπει να προσέξετε

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας