Ελλάδα Επικαιρότητα

Καταλήψεις στα Πανεπιστήμια : Υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο

Ο Πιερρακάκης τονίζει τη στήριξη της κυβέρνησης στα ελληνικά πανεπιστήμια

Καταλήψεις στα Πανεπιστήμια : Υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο. Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων κλιμακώνονται, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο.

Την Δευτέρα (29/1) συγκαλείται εκτάκτως η Σύνοδος των Πρυτάνεων για να συζητήσει το θέμα.

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων έχει ήδη εκφράσει την ανησυχία της, καθώς οι καταλήψεις πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων και θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Στην πλειοψηφία τους, οι σχολές της χώρας τελούν υπό κατάληψη. Σε αυτές τις σχολές, η αναστολή των μαθημάτων είναι καθολική. Σε άλλες σχολές, οι διοικητικές υπηρεσίες λειτουργούν, αλλά τα μαθήματα είναι ανεσταλμένα. Καταλήψεις στα Πανεπιστήμια : Υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο

Μερικές σχολές έχουν ήδη ανακοινώσει ότι οι φοιτητές που φοιτούν σε αυτές θα χάσουν την εξεταστική, εάν δεν σταματήσουν οι καταλήψεις.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνουν οι εξετάσεις ψηφιακά, για να μην χαθεί το εξάμηνο. Ωστόσο, πολλές σχολές θεωρούν ότι πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία, που χρειάζεται χρόνο και χρήματα για να οργανωθεί.

Μια εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας επιτρέπει τη διεξαγωγή εξετάσεων εξ αποστάσεως, υπό την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Related posts

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Arcadia Spot GZ

Μαρινάκης: Ιστορική Ψήφιση Νομοσχεδίου για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια

Arcadia Spot GZ

Πρωθυπουργός Μητσοτάκης: Ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του δημόσιου πανεπιστημίου

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment