Top NewsΕπικαιρότηταΤοπικά Νέα

Π.Α.ΜΕ Αρκαδίας: Ακατάλληλες συνθήκες εργασίας στο νέο ιδιωτικό κτίριο κλουβί της Περιφέρειας

neo-dioikitirio-tripolis
Η Περιφερειακή Αρχή με την ανάληψη των καθηκόντων της, ανάδειξε ως μείζον πρόβλημα τη στέγαση των δημοσίων υπηρεσιών στην Πελοπόννησο, στην πλειονότητα σε ακατάλληλα και ακριβοπληρωμένα ιδιωτικά κτίρια. Ένας χρόνος ήταν αρκετός για να αποδείξει ότι όλα αυτά ήταν λόγια.


Στη Τρίπολη θα χειροτερέψουν οι συνθήκες δουλειάς των εργαζόμενων και εξυπηρέτησης των πολιτών, με την μετεγκατάσταση των Υπηρεσιών στο νέο ιδιωτικό κτίριο κλουβί, που ομόφωνα αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή.


Ήδη ξεκίνησαν οι μετακομίσεις και βλέπουμε στοιβαγμένους υπαλλήλους σε έναν ενιαίο χώρο, ο ένας δίπλα και πάνω στον άλλον, σε γραφεία που υπάρχει πρόβλημα εξαερισμού, που για να κάνουν οι υπάλληλοι τη δουλειά τους τα χαρτιά που χρειάζονται τα έχουν κάτω, μέσα σε κούτες και σε καφάσια αγροτικών προϊόντων, που δεν υπάρχει χώρος για τον πολίτη που θα έρθει στις υπηρεσίες να εξυπηρετηθεί και όλα αυτά συμβαίνουν σε περίοδο κορονοϊού.

Δηλαδή η Περιφέρεια που είναι αρμόδια να παίρνει μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός κάνει ακριβώς το αντίθετο δίχως να λογαριάζει κανέναν.

Δεν υπάρχει ένα ψυγείο, ένα κουζινάκι κάτι, για να βάλει ο εργαζόμενος το νερό του, το σάντουιτς που φέρνει από το σπίτι του, να φτιάξει τον καφέ του, τους στέλνει όλους στο κυλικείο. Για την πρόσβαση στο κτίριο ούτε λόγος, όποιος θέλει να πάει με το αυτοκίνητό του θα πρέπει να πάει να γυρίσει στις εργατικές κατοικίες ή δεν ξέρω που αλλού για να μπορέσει να έχει πρόσβαση.

Ο χώρος δεν αρκεί ούτε για τους μόνιμους υπαλλήλους τι θα γίνει με τους συμβασιούχους 8μηνα, 6μηνα κλπ. που έχουν προσληφθεί για κοινωφελή εργασία, για αντιμετώπιση του κορονοϊού, «συνεργάτες» από αναπτυξιακές κλπ.;

Δεν αρκούν οι χαμηλοί μισθοί, η ομηρία μήπως και ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, μήπως και μονιμοποιηθούν, θέλουν να τους τσαλαπατήσουν και την αξιοπρέπεια, αφού δεν προβλέπεται για αυτούς χώρος.


Επειδή ζούμε και σε περίοδο πανδημίας θεωρούμε απαράδεκτο και επικίνδυνο υγειονομικά να στεγαστούν όλες αυτές οι υπηρεσίες στο νέο κτίριο.


Για όλα αυτά, η πλειοψηφία του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας δεν παίρνει θέση, περιορίζεται στο «άσε πρώτα να πάνε και μετά βλέπουμε πως θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με το γιατρό εργασίας και τεχνικό ασφαλείας», δηλ. «φέξε μου και γλίστρησα» όταν εγκατασταθούν οι υπηρεσίες θα τρέχουν να βρουν τη λύση σε βάρος των εργαζόμενων, με άλλα λόγια δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα.

Συνάδελφοι πρέπει να απαιτήσουμε τώρα:
  1. Να μην γίνει η μετεγκατάσταση όλων αυτών των υπηρεσιών στο νέο
    νοικιασμένο ιδιωτικό κτίριο, χωρίς να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα.
  2. Τις ανάλογες εκθέσεις-πιστοποιήσεις του τεχνικού ασφαλείας και του
    ιατρού εργασίας για την καταλληλότητα του κτιρίου, κύρια όσον αφορά
    τον μεγάλο αριθμό εργαζομένων αλλά και των συνθηκών δουλειάς πχ.
    εξαερισμού, κίνδυνοι ατυχημάτων εντός και εκτός κτιρίου κλπ.
  3. Την ανέγερση δημόσιου κρατικού σύγχρονου Διοικητηρίου στη Τρίπολη,
    μακριά από ΣΔΙΤ, όπου θα στεγαστούν όλες οι Δημόσιες – Δημοτικές –
    Περιφερειακές Υπηρεσίες.

Related posts

Παράταση για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σύγχρονες Ασύρματες Επικοινωνίες

Arcadia Spot NG

ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ : Συνεχίζονται έως 10 Σεπτεμβρίου 2026, οι εγγραφές στην Επαγγελματική Σχολή της ΔΥΠΑ

Arcadia Spot NG

Visit Peloponnese – Open Call: Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής στην IFTM Top Resa 2026

Arcadia Spot NG
Arcadia SPOT
Πολιτική Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.