Επικαιρότητα Περιφέρεια

Περιφέρεια Πελοποννήσου | Ευρεία σύσκεψη για προνοιακά θέματα και τα Κέντρα Κοινότητας

suskepsi-perifereia-pronoiaka-themata-kentra-koinotitas

Ευρύτατη και μακρά σε διάρκεια σύσκεψη συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας χθες Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας με αντικείμενο τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών της και των υπηρεσιών των δήμων όσον αφορά τα θέματα προνοιακής πολιτικής.


Ο Περιφεριάρχης Πελοπονννήσου Π. Νίκας σημείωσε χαρακτηριστικά “σε ένα πνεύμα ισοτιμίας, αλληλοαποδοχής και αλληλοϋποστήριξης” ενώ πρόσθεσε:

“Πρέπει να αθροίσουμε δυνάμεις, ώστε να έχουμε αποτέλεσμα. Το ουσιαστικό κέρδος θα είναι να ωφεληθεί ο κόσμος που έχει ανάγκη, καθώς το πρόγραμμα αυτό που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ως στόχο την υποστήριξη εμπερίστατων συνανθρώπων μας”.

Η συνάντηση, στην οποία έλαβαν μέρος όλοι όσοι συμμετέχουν στα θέματα προνοιακής πολιτικής -όπως επίσης εκπρόσωπος από το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο χειρίζεται το προϋπολογισμού 2.825.000 ευρώ πρόγραμμα, καθώς και εκπρόσωπος της διαχειριστικής αρχής-, εστίασε ιδιαίτερα στα Κέντρα Κοινότητας και τα προβλήματα της επιτελικής δομής.

Αναλύθηκαν, μεταξύ άλλων, οι συνεδριάσεις των κοινωνικών επιτροπών παρακολούθησης, αλλά και η λειτουργία των κινητών μονάδων, ενώ δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις ως προς την επίλυση των διαφόρων ζητημάτων.

“Σκοπός μας είναι ο συντονισμός των δράσεων μεταξύ δήμων και Περιφέρειας προκειμένου να προκύπτει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα” δήλωσε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τη λειτουργία των εν λόγω δομών μέχρι τώρα” για να συνεχίσει τονίζοντας:

“Επιβάλλεται να υπάρξει μεγάλη προσπάθεια συντονισμού ώστε το έργο της κεντρικής επιτελικής, καθώς και των περιφερειακών δομών (των κινητών μονάδων δηλαδή) που λειτουργούν σε κάθε πρωτεύουσα νομού, να είναι αποδοτικό, αποτελεσματικό και να υπάρχει ανταπόκριση σε σχέση με τα χρήματα που δίνονται για την υποστήριξη αυτού του προγράμματος” είπε ο Π. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι έχουν γίνει 22 προσλήψεις,

  • 7 στην επιτελική δομή της έδρας και
  • 15 στις Περιφερειακές ενότητες από 3 στην κάθε μία- και γνωστοποίησε ότι μετά την αντιμετώπιση των προβλημάτων, υπάρχει σχεδιασμός για την αύξηση των Κέντρων Κοινότητας, εκτός από τις πρωτεύουσες και σε μεγάλες πόλεις κάθε νομού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

«Ιανός» | Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης για όσους επλήγησαν από την κακοκαιρία

#omada_Arcadia_Spot

Τρίπολη | Σύσκεψη για το masterplan του ΣΔΑΜ της Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή

#omada_Arcadia_Spot

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα το ΠΕ.ΣΥ Πελοποννήσου | Δείτε τα θέματα

#omada_Arcadia_Spot

Προσθέστε το σχόλιο σας