Ελλάδα Επικαιρότητα

Στάθης Λιβαθινός: Παραιτήθηκε από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου

Παραιτήθηκε από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου ο Στάθης Λιβαθινός, ύστερα από καταγγελίες που είχαν γίνει από σπουδαστές εις βάρος του, όπως μετέφερε σε ρεπορτάζ η ΕΡΤ.

Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου επί του ζητήματος.

Στη σκιά των αποκαλύψεων για τον Δημήτρη Λιγνάδη εκδόθηκε μία επιστολή από σπουδαστές του Εθνικού στην οποία καταγγέλλονταν διάφορες συμπεριφορές.

Η επιστολή στάθηκε αφορμή για να ξεκίνησε ένας διάλογος των σπουδαστών με την διευθύντρια, που κατέληξε σε μία κοινή ανακοίνωση.

Στην εν λόγω ανακοίνωση, οι σπουδαστές έκαναν λόγο για αυταρχικές συμπεριφορές και ομοφοβικά σχόλια, που τραυμάτιζαν την προσωπικότητά τους και δημιουργούσαν κλίμα φόβου.


Όπως αποδείχθηκε, σύμφωνα πάντα με την κρατική τηλεόραση, κάποιες από τις καταγγελίες αφορούσαν τον κ. Λιβαθινό, ο οποίος διετέλεσε και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού, πριν από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο ίδιος θέλησε αρχικά να λύσει το ζήτημα μέσω διαλόγου και να συνεχίσει την εκπαιδευτική του πορεία, ωστόσο αυτό κατέστη αδύνατο και τελικώς παραιτήθηκε. 

Χθες, ο κ. Λιβαθινός διέψευσε την παραίτησή του στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star Channel.

Να σου θυμίσουμε, ότι ο Παναγιώτης Μπουγιούρης είχε κάνει μία αιχμηρή καταγγελία εις βάρος του σκηνοθέτη, όταν ακόμα ήταν μαθητής του στη σχολή.

Related posts

Ο Γουίλεμ Νταφόε τιμήθηκε με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας

Arcadia Spot GZ

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Ηλίας Ζερβός

ArcadiaSpot Team

«Βιαστής είναι»: Σηκώθηκε πανό σε συναυλία του Μάλαμα – Έντονη η αντίδραση του καλλιτέχνη (vid)

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment