Δήμος Ν. Κυνουρίας Επικαιρότητα

Συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας | Θέματα Συνεδρίασης

notia-kynouria-dimotiki-epitropi-diavouleusis

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Με την παρούσα, προσκαλείσθε να συμμετέχετε στην (14/2020) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κυνουρίας, η οποία θα γίνει στο πρώην δημοτικό κατάστημα στο Λεωνίδιο (αίθουσα Βιβλιοθήκης) την (8η) Σεπτεμβρίου (2020) – ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00.

Λόγω των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού covid-19 η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών (εγκ. ΥΠΕΣ 163, Α.Π. 33282/29-5-2020).

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα ακόλουθα:

1. Περί της έκφρασης γνώμης επί Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 21,90 MW, και των συνοδών έργων πρόσβασης και διασύνδεσης αυτού», της εταιρείας “CNI ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΡΑΝΤΖΑΚΙ Α.Ε.”, στη θέση «Μαραντζάκι – Πυργάκι», της Δ.Ε. Λεωνιδίου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας ΠΕ Αρκαδίας, και της Δ.Ε. Ζάρακα του Δήμου Μονεμβάσιας ΠΕ Λακωνίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
(Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)
2.Περί της έκφρασης γνώμης επί Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, της εταιρείας «CNI ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΣΟΥΚΚΑ Α.Ε.» ισχύος 16,95 ΜW, στη θέση «Τσούκκα – Ελατιάς» της Δ.Ε. Γερονθρών του Δήμου Ευρώτα της Π.Ε. Λακωνίας και των συνοδών αυτού έργων σε έκταση που υπάγεται στη Δ.Ε. Γερονθρών του Δήμου Ευρώτα της Π.Ε. Λακωνίας και στη Δ.Ε. Κοσμά & Λεωνιδίου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας της Π.Ε. Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
(Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)
3.Περί της έκφρασης γνώμης επί Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που άφορά την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. πρωτ. 103313/16-11-2016 ΑΕΠΟ του ΓΓΑΑΠΔΕ&Ι- για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, της εταιρείας «CNI ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥΡΛΑ Α.Ε.» (πρώην CNΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒOYΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε. – ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥΡΛΑ & ΣΙΑ Ο.Ε.) ισχύος 15,9 ΜW, στη θέση «Τούρλα» της Δ.Ε. Νιάτων του Δήμου Ευρώτα της Π.Ε. Λακωνίας και των συνοδών αυτού έργων σε έκταση που υπάγεται τόσο εντός ορίων της Δ.Ε. Νιάτων του Δήμου Ευρώτα Π.Ε. Λακωνίας όσο και εντός ορίων της Δ.Ε.. Λεωνιδίου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας της Π.Ε. Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
(Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)
4.Περί: α) της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για την δημιουργία νέου ΚΑ Εξόδων 30-6262.036 με τίτλο «Εργασίες συντήρησης & επισκευής κοινοτικών κτιρίων Πηγαδίου» ποσού (5.000,00)€ το οποίο θα προέλθει από τη μείωση του ΚΑ Εξόδων 30-7331.010 με τίτλο «Συντήρηση Δημοτικού Σχολείου Κοινότητας Πηγαδίου» κατά το ποσό των (3.000,00)€ και του ΚΑ Εξόδων 30-7331.013 με τίτλο «Συντήρηση και επισκευή Κοινοτικού γραφείου Πηγαδίου» κατά το ποσό των (2.000,00)€, β) της ανάλογης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος τρέχοντος έτους.
(Εισηγητής: Σωτηρόπουλος Μιχαήλ)
5. Περί της: α) ανάκλησης της 87/2020 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, β) της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού τρέχοντος έτους για τον επιμερισμό ποσού 49.297.61€ υπό τον ΚΑ Εξόδου 00-6495.039 με τίτλο «Αναπτυξιακές δράσεις Δήμου και Κοινότητας Κουνουπιάς και Μαρίου χρηματοδοτούμενες από το Ειδικό Τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», σε κωδικούς δαπανών για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων και δράσεων και γ) της ανάλογης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος τρέχοντος έτους.
(Εισηγητής: Σωτηρόπουλος Μιχαήλ)
6.Περί της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για την δημιουργία νέου ΚΑ Εξόδων 00-6737.009 με τίτλο «Προγραμματική σύμβαση του Δήμου Νότιας Κυνουρίας με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα Ανώνυμη Εταιρεία, Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την πράξη Ασφαλτόστρωση δρόμου Κοσμά Φυλάτικα Τ.Κ. Κοσμά», ποσού 18.000,00€, με μείωση ΚΑ Εξόδων.
(Εισηγητής: Σωτηρόπουλος Μιχαήλ)
7.Περί της λύσης της από 30/7/2019 Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και της Αναπτυξιακής Πάρνωνα για το έργο «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου στο Αυτοτελές Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, έως το έτος 2021».
(Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)
8.:Περί του ορισμού, για το ημερολογιακό έτος (1-9-2020 έως 31-8-2021) δημοτικών συμβούλων, που θα συγκροτήσουν την επιτροπή παραλαβής έργων αξίας μέχρι (5.869,41) €.
(Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)
9.Περί της (Γ΄) κατανομής έτους 2020 κρατικής επιχορήγησης στις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
(Εισηγητής: Ευσταθίου Θεόδωρος)
10.Επί αιτήσεως Παρασκευά Μιχαήλ του Θεοδώρου για δικαίωμα σύστασης οικογενειακού τάφου στο κοιμητήριο «Αγία Αναστασία» Κ. Τυρού.
(Εισηγητής: Σωτηρόπουλος Μιχαήλ)
11. Επί ερώτησης του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Χείλαρη Νικολάου. 
(Εισηγητές: Χείλαρης Νικόλαος – Σωτηρόπουλος Μιχαήλ) .
Θέματα Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κυνουρίας

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Βασίλειος Σαλάκος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίπολη: Παράκληση στην Παναγία για την πανδημία του κορονοϊού (pics)

#omada_Arcadia_Spot*

ΑΕΚ Τρίπολης | Νέα διάκριση για το Παπαγιαννόπουλο του ομίλου τενις στη Σπάρτη

#omada_Arcadia_Spot

23 κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τη Δευτέρα – Πέντε στο Παναρκαδικό

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας