Ροή Ειδήσεων Τοπικά Νέα

Σύλλογος Γορτυνίας ”Ο Λάδωνας” | Φωτιές άναψε ρεπορτάζ του Alpha tv για το «Mονοπάτι του Ηρακλή»

monopati-irakli-ladonas

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γορτυνίας “Ο Λάδωνας” με σκοπό να αποσαφηνίσει τυχόν παρερμηνείες και στρεβλώσεις που προέκυψαν ύστερα από την προβολή ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού «Alpha tv» με θέμα την δράση του Συλλόγου και την προβολή του «Mονοπατιού του Ηρακλή – Hercules Trail.»

Δείτε αναλυτικά το σχετικό Δελτίο Τύπου:

Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 19:00 προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού «Alpha tv», ρεπορτάζ που αφορούσε στην δράση του Συλλόγου μας και στην προβολή του «Mονοπατιού του Ηρακλή – Hercules Trail». Στα πλαίσια αυτού του ρεπορτάζ – οδοιπορικού επιλέξαμε να προβάλουμε τρία από τα ομορφότερα σημεία που περνάει το μονοπάτι. Τους καταρράκτες της Νεμούτας – Ερυμάνθου, την Ιερά Μονή Παναγίας Τιμίας Ζώνης και τις σπηλιές «Φούρνοι». Πρόκειται για ιδιαίτερα τοπία φυσικού κάλους τα οποία εδρεύουν στα όρια των Νομών Αρκαδίας και Ηλείας.


Με αφορμή τις δημοσιεύσεις – σχόλια που ακολούθησαν στην σχετική μας ανάρτηση στο facebook όσον αφορά στους «καταρράκτες της Νεμούτας», καλούμαστε να αποσαφηνίσουμε τυχόν παρερμηνείες και στρεβλώσεις.


Στο οδοιπορικό το οποίο δημιουργήθηκε από το κανάλι “Alpha tv” και την δημοσιογράφο Ρένα Κουβελιώτη οι αναφορές των μελών του Συλλόγου αφορούν στο μονοπάτι το οποίο έχει δημιουργήσει ο Σύλλογος μας. Το εν λόγο μονοπάτι καλύπτει απόσταση 85χλμ ξεκινώντας από την πανέμορφη λίμνη του Λάδωνα και φθάνοντας, προς το παρόν, μέχρι τους εξίσου πανέμορφους καταρράκτες της Νεμούτας, οι οποίοι είναι μέρος του ποταμού Ερυμάνθου. Αυτά τα δύο υπέροχα φυσικά δημιουργήματα καθώς και η Ιερά Μονή Παναγίας Τιμίας Ζώνης και οι σπηλιές «Φούρνοι» που βρίσκεται στην διαδρομή, αποτελούν «στολίδι» για την περιοχή και είμαστε τυχεροί που πλέον υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης ώστε να προσελκύουν περισσότερους επισκέπτες – πεζοπόρους.


Η επιλογή που κάναμε να περνάει το μονοπάτι από αυτά τα σημεία έγινε με διάθεση προβολής όλης της περιοχής, σε ένα κλίμα συνεργασίας με τους Δήμους της Ηλείας.

Ουδέποτε τέθηκε θέμα ιδιοκτησίας των καταρρακτών από των Σύλλογο ούτε αποτελεί δική μας ανακάλυψη. Οι καταρράκτες ήδη προσελκύουν πληθώρα επισκεπτών εδώ και χρόνια από την στιγμή που ανακαλύφθηκαν και έγιναν προσπελάσιμοι από τους κατοίκους της Νεμούτας.


Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κύριον Γιώργο Γεωργιόπουλο, πριν την δημοσίευση του ρεπορτάζ, εκφράσαμε την διάθεση συνεργασίας από την πλευρά μας. Γνώμονας και στόχος αυτής της συνεργασίας αποτελεί η δημιουργία υγιούς εναλλακτικού τουρισμού με σεβασμό στο περιβάλλον.


Από την πλευρά του Συλλόγου δεν υπήρξε κάποια στρέβλωση ή επισκίαση του έργου που έχουν κάνει οι κάτοικοι. Εκτιμούμε και σεβόμαστε την κάθε προσπάθεια που έχει γίνει στην περιοχή. Θα επιθυμούσαμε δε την αναγνώριση και του δικού μας έργου, του «μονοπατιού του Ηρακλή», το οποίο αποτελεί συνέχεια του πρώτου πιστοποιημένου μονοπατιού στην Ελλάδα «Mainalon Trail» το οποίο περιπλέκει «μυθικά δρώμενα» και αναδεικνύει την περιοχή.


Ευελπιστούμε να καλύπτουμε τυχόν αιχμές! Προσδοκούμε σε μια καλή συνεργασία!


Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) σήμερα στην Πελοπόννησο

#omada_Arcadia_Spot

Βόρεια Κυνουρία | Καθολική διακοπή της υδροδότησης στη Τ.Κ Κορακοβουνίου

#omada_Arcadia_Spot

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια στις δημόσιες δομές υγείας

#omada_Arcadia_Spot

Προσθέστε το σχόλιο σας