Ελλάδα Επικαιρότητα

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας για Πολυτεχνείο: Τιμούμε τους αγώνες γνωστών και άγνωστων αγωνιστών του 1973

texniko-epimelitirio-elladas-polytexneio

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας για Πολυτεχνείο: Τιμούμε τους αγώνες γνωστών και άγνωστων αγωνιστών του 1973 | Μήνυμα Προέδρου ΤΕΕ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Με αφορμή την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα ιστορικά γεγονότα, τους θεσμούς, τα πρόσωπα, τις αξίες και τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το ΤΕΕ τιμά τη φετινή επέτειο των γεγονότων του Νοεμβρίου 1973, ακόμη και στις ιδιαίτερες και μοναδικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και παγκοσμίως, ως κορυφαία πράξη αντίστασης της νεολαίας, των φοιτητών, των επιστημόνων, των εργαζομένων και του λαού κατά της δικτατορίας. Ταυτόχρονα όμως τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου και ως κορυφαία στιγμή όλων των αγώνων της νεολαίας και ως σημείο καμπής του αιτήματος για κοινωνική και ατομική πρόοδο.

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας για Πολυτεχνείο: Τιμούμε τους αγώνες γνωστών και άγνωστων αγωνιστών του 1973

Τα διαχρονικά μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για «Ψωμί- Παιδεία – Ελευθερία» παραμένουν και επίκαιρα και ισχυρά. Φωτίζουν και καθοδηγούν, ακόμη και στις σημερινές συνθήκες, τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική απελευθέρωση, γνώση, πρόοδο και προκοπή. Με σύμβολο και τοπόσημο το ιστορικό συγκρότημα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων.

Μέσα από τις ατομικές και συλλογικές μας επιλογές, οι Έλληνες διπλωματούχοι μηχανικοί και ο φορέας τους, το ΤΕΕ, προσπαθούμε να συνεχίσουμε τους αγώνες αυτούς. Μέσα από το επάγγελμά μας, την επιστήμη μας, την κοινωνική μας ζωή, που τόσο έχουν περιοριστεί στις τωρινές συνθήκες, εξακολουθούμε να πασχίζουμε για το κοινό καλό και να τιμούμε τους αγώνες των γνωστών και άγνωστων αγωνιστών του 1973.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Οικονομικό και Επιχειρηματικό Δελτίο

#omada_Arcadia_Spot*

Αρκαδία: Κλειστά τμήματα σε σχολεία λόγω κορονοϊού

#omada_Arcadia_Spot*

Περισσότεροι από 250 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την Πελοπόννησο συμμετείχαν στο IDEA

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας