Δήμος Μεγαλόπολης Επικαιρότητα Πολιτικά

ΛαΪκή Συσπείρωση για Μεγαλόπολη : Κόβουν δέντρα για να φυτεύσουν λαμπόγυαλα

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

ΛαΪκή Συσπείρωση για Μεγαλόπολη : Κόβουν δέντρα για να φυτεύσουν λαμπόγυαλα .
Δεν είναι μόνο οι καταστροφές στους ορεινούς όγκους με τον τεράστιο όγκο εκσκαφών-εκβραχισμών για να διανοιχτούν οι δρόμοι πρόσβασης στις βουνοκορφές που θα ισοπεδώσουν, τα χιλιάδες m3 σίδηρο και μπετόν για να στερεωθούν τεράστιες ανεμογεννήτριες, που φέρνει η επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων των ΑΠΕ.

Τις προηγούμενες μέρες σε χώρο των ορυχείων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, που είχε λειτουργήσει παλαιότερα σαν χώρος απόθεσης προϊόντων εκσκαφών και είχε γίνει από την ΔΕΗ αποκατάσταση με αναδάσωση με φύτευση χιλιάδων δέντρων (πεύκα-έλατα- κυπαρίσσια…) ήρθε η πράσινη ανάπτυξη!!!

Κόβονται-ξηλώνονται πετιούνται και θάβονται στα ορυχεία εκατοντάδες μεγάλα δέντρα για να φυτέψουν στη θέση τους εκατοντάδες χιλιάδες ίσως και εκατομμύρια πάνελ φωτοβολταϊκών.

Κόβουν δέντρα καταστρέφουν ένα μεγάλο δάσος για να φυτέψουν λαμπόγυαλα.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της «απελευθέρωσης» της ενέργειας και της «πράσινης ανάπτυξης». Πολιτική της Ε.Ε που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και στήριζαν οι δυνάμεις τους σε Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμο Μεγαλόπολης.

Ενεργειακή φτώχεια για τον λαό και καταστροφή του περιβάλλοντος από την μία και τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας από την άλλη.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της «απολιγνιτοποίησης» και της «Δίκαιης» μετάβασης. Σε μια περιοχή που έσφυζε από ζωή, τεράστια αιολικά βιομηχανικά συγκροτήματα στα ορεινά, εκατομμύρια πάνελ-λαμπόγυαλα φωτοβολταϊκών στα πεδινά, εκατοντάδες τεράστιες μπαταρίες λιθίου για αποθήκευση ενέργειας, ΧΥΤΕΑ, χώρος ταφής επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων…

Η Μεγαλόπολη από περιοχή που έσφυζε από ζωή μετατρέπεται σε ένα χωριό, χαβούζα όλης της Πελοποννήσου και όχι μόνο.

Καλούμε:
Τους προέδρους των χωριών τα εργατικά σωματεία, τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους, τα συντοπίτικα σωματεία, τους πολιτιστικούς αθλητικούς και άλλους φορείς να συντονίσουμε τον αγώνα για να σώσουμε την περιοχή μας.

Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης για το νομοσχέδιο των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Arcadia Spot GZ

Λαϊκή Συσπέιρωση : Χωρίς καμιά παρέμβαση συντήρησής του το σεισμόπληκτο Γυμνάσιο – Λύκειο και ΕΠΑΛ εδώ και 16 χρόνια!

Arcadia Spot GZ

Λαική Συσπείρωση : Άρχισε η παρακράτηση των ΚΑΠ για τη ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια.

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment