Δήμος Μεγαλόπολης Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης για το νομοσχέδιο των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης

Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης για το νομοσχέδιο των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών της Μεγαλόπολης σε Γενικό Λύκειο, ΕΠΑΛ και Γυμνάσιο αλλά και των μαθητών και φοιτητών σε όλη τη χώρα, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων.

Σε συνέχεια των αντιεκπαιδευτικών νομοσχεδίων, η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο την Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Με το νέο νομοσχέδιο απαξιώνεται περαιτέρω το Δημόσιο σχολείο, γίνεται ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο που οδηγεί στην έκρηξη των φροντιστηρίων, σε άγχος, ανασφάλεια και παραίτηση χιλιάδων νέων από το δικαίωμα στην πανεπιστημιακή μόρφωση. Ταυτόχρονα με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα μπουν περισσότεροι φραγμοί στους μαθητές λαϊκών και ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών να έχουν ισότιμη πρόσβαση στη σύγχρονη γνώση καθώς το Δημόσιο πανεπιστήμιο υποβαθμίζεται και λειτουργεί ως «επιχείρηση» για να επιβιώσει ενώ τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ψάχνουν για «πελάτες» που θα βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη κάνοντας εμπόριο πτυχίων για όποιον έχει να πληρώσει.

Απαιτούμε τώρα να μην κατατεθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο! Στεκόμαστε δίπλα στους αγώνες των μαθητών και των φοιτητών για Παιδεία αναβαθμισμένη και ισότιμη για όλους, για Πανεπιστήμια πραγματικά και αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν που να υπηρετούν την κοινωνική προκοπή δίχως ταξικούς φραγμούς και αποκλεισμούς. Η εκπαίδευση των παιδιών μας δεν είναι κόστος.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

Related posts

Λαϊκή Συσπέιρωση : Χωρίς καμιά παρέμβαση συντήρησής του το σεισμόπληκτο Γυμνάσιο – Λύκειο και ΕΠΑΛ εδώ και 16 χρόνια!

Arcadia Spot GZ

Λαική Συσπείρωση : Άρχισε η παρακράτηση των ΚΑΠ για τη ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια.

Arcadia Spot GZ

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 6:30 μμ στην πλατεία Πετρινού στη Τρίπολη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment