Επικαιρότητα Πολιτικά

Λαϊκή Συσπείρωση : Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ κλαψουρίζουν στα αποκαΐδια

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Λαϊκή Συσπείρωση : Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ κλαψουρίζουν στα αποκαΐδια της αντιαγροτικής πολιτικής.

Κατά τη συζήτηση στο ΠεΣυΠ για τις εκτεταμένες ζημιές σε όλα σχεδόν τα αγροτικά προϊόντα και σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, περίσσεψαν τα
δάκρυα των στελεχών της Ν.Δ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στα αποκαΐδια της αντιαγροτικής πολιτικής που διαχρονικά υλοποίησαν και υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις με τις ευλογίες της Ε.Ε.


Η πρώην και νυν Περιφερειακή Αρχή διαπίστωσαν «απουσία συγκροτημένης αγροτικής πολιτικής»!!! λες και δεν είναι αυτοί οι ίδιοι που υλοποίησαν και υλοποιούν την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε που στόχο έχει το ξεκλήρισμα της μικρής και μεσαίας αγροτιάς, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε
λίγα χέρια. Λες και δεν είναι οι ίδιοι που επανειλημμένα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αρνήθηκαν να υιοθετήσουν τα αιτήματα της αγωνιζόμενης αγροτιάς που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση. Αιτήματα που απαντούν στις ανάγκες των αγροτοκτηνοτρόφων όπως:
Να θεσπιστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να δίνουν τη δυνατότητα στον αγροτοκτηνοτρόφο να καλύψει τις ανάγκες διαβίωσης της οικογένειας και να μπορέσει να καλλιεργήσει και την επόμενη χρονιά.
Να μειωθεί το κόστος παραγωγής με μείωση του ΦΠΑ στα αγροτοεφόδια, θέσπιση αφορολόγητου πετρελαίου κλπ.
Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι στο σύνολο της ζημιάς και από όλες τις αιτίες καταστροφής.
Να υλοποιηθούν έργα υποδομής κύρια αρδευτικά για να στηριχθεί η αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή.
Να χτυπηθεί η ασυδοσία των μεγαλεμπόρων (εισαγωγέων και εξαγωγέων) με τις αθρόες και ανεξέλεγκτες ελληνοποιήσεις, εισαγωγές αμφιβόλου ποιότητας αγροτικών προϊόντων κλπ.
Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου, δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα θετικό, από αυτές τις δυνάμεις της Ν.Δ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που διαχρονικά υλοποιούν αυτή την αντιαγροτική πολιτική και τώρα προεκλογικά κλαψουρίζουν στα αποκαΐδια αυτής της πολιτικής.

Δεν μπορεί να περιμένουν τίποτα θετικό από αυτούς που υποτίθεται ότι ήταν «θανάσιμοι εχθροί» και «σκοτώνονταν» χθες, τα βρίσκουν σήμερα, αλλάζουν κόμματα και παρατάξεις σαν τα πουκάμισα, με μόνο στόχο να είναι στο τιμόνι της διαχείρισης αυτής της πολιτικής.
Η ελπίδα για τον λαό βρίσκεται στην ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής και των κομμάτων που την υλοποιούν.
Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα, γι’ αυτό η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης, η εκλογή περισσότερων αγωνιστών Περιφερειακών και Δημοτικών συμβούλων αντιστοιχίζεται με τα συμφέροντα του λαού, είναι στήριγμα στον αγώνα για να επιβιώσει ο βιοπαλαιστής αγρότης-κτηνοτρόφος, να ζει και να
καλλιεργεί στον τόπο του.

Δυναμώνουμε και στην Πελοπόννησο την Εργατική-Λαϊκή Αντίσταση και Αντιπολίτευση.
Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση παντού.

Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης για το νομοσχέδιο των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Arcadia Spot GZ

Λαϊκή Συσπέιρωση : Χωρίς καμιά παρέμβαση συντήρησής του το σεισμόπληκτο Γυμνάσιο – Λύκειο και ΕΠΑΛ εδώ και 16 χρόνια!

Arcadia Spot GZ

Λαική Συσπείρωση : Άρχισε η παρακράτηση των ΚΑΠ για τη ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια.

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment