Επικαιρότητα Οικονομία

Έλεγχος των τιμών σε supermarket από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Έλεγχος των τιμών σε supermarket από τον Κυριάκο Μητσοτάκη . Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια απρόσμενη επίσκεψη σε ένα σούπερ μάρκετ στην Αθήνα το πρωί της Τρίτης (5/3). Σκοπός της επίσκεψης ήταν να εξετάσει προσωπικά την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη μείωση των τιμών σε περίπου 4.000 καταναλωτικά προϊόντα και απορρυπαντικά είδη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “η μάχη για την μείωση των τιμών συνεχίζεται” και εξέφρασε την κατανόησή του για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

Παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε ότι το πρόβλημα της ακρίβειας δεν έχει αντιμετωπιστεί πλήρως, εκφράστηκε θετικά για την πρόοδο που έχει σημειωθεί και εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνεχιζόμενη προσπάθεια θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Συνόδευε τον πρωθυπουργό ο υπουργός ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το “καλάθι της Σαρακοστής”.

Αμέσως μετά την επίσκεψη, ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι “είμαστε στη μέση μιας μεγάλης προσπάθειας. Νομίζω ότι έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα. Όπως γνωρίζετε, έχουμε νομοθετήσει και τις καθαρές τιμές όσον αφορά τα νωπά προϊόντα, πιστεύω ότι κι εκεί θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα”, ενώ σε ερώτηση αν έπρεπε τα μέτρα να έχουν ληφθεί νωρίτερα σημείωσε: “Μιλάμε για μία δραστική παρέμβαση στην ίδια τη διάρθρωση της αγοράς. Την μελετήσαμε επισταμένα, καταλάβαμε νομίζω τη γενεσιουργό αιτία του προβλήματος και κάναμε την παρέμβασή μας”.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν θα δοθεί βοήθημα στην ευπαθείς ομάδες, διευκρίνισε ότι “δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να πω απολύτως τίποτα για πρόσθετη δημοσιονομική στήριξη, διότι -όπως καταλαβαίνετε- είμαστε στην αρχή ακόμα της χρονιάς και πρέπει να υλοποιήσουμε τον προϋπολογισμό χωρίς καμία απολύτως παρέκκλιση”.

Το “καλάθι” θα περιλαμβάνει κατεψυγμένα θαλασσινά, διάφορες σαλάτες ή αλοιφές και φυσικά χαλβάς. Το Σαρακοστιανό καλάθι θα διαρκέσει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, ενώ θα ανακοινωθεί και ανάλογο “καλάθι” για το Πάσχα.

Ο υπουργός δήλωσε ότι εκτός από τις παρεμβάσεις με τα “καλάθια” συνεχίζονται οι έλεγχοι και τα πρόστιμα που είναι διπλάσια του προσδοκώμενου οφέλους.

Επισήμανε ότι σε 3.900 προϊόντα είδαμε μείωση των τιμών από την 1η Μαρτίου μετά την εφαρμογή του πακέτου μέτρου κατά της ακρίβειας.

Related posts

Κατώτατος Μισθός : Την ερχόμενη Τετάρτη θα ληφθεί η τελική απόφαση

Arcadia Spot GZ

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Arcadia Spot GZ

Παρουσίαση του Ολλανδικού Σχεδίου για τη Θεσσαλία από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment