Ελλάδα Επικαιρότητα

Έφυγε από τη ζωή ο Σόιμπλεσε ηλικία

Έφυγε από τη ζωή ο Σόιμπλεσε ηλικία

Έφυγε από τη ζωή ο Σόιμπλε. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και κεντρική φιγούρα στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, πέθανε σε ηλικία 81 ετών.

Ο Σόιμπλε, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών από το 2009 έως το 2017, ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς της Γερμανίας και της Ευρώπης. Ήταν γνωστός για την επιμονή του στην εφαρμογή αυστηρών δημοσιονομικών κανόνων και για την επιρροή του στις ευρωπαϊκές πολιτικές.

Ο Σόιμπλε γεννήθηκε στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας το 1942. Σπούδασε νομικά και οικονομικά και εργάστηκε ως εφοριακός και δικηγόρος πριν ασχοληθεί με την πολιτική. Εξελέγη βουλευτής το 1972 και υπηρέτησε σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις, συμπεριλαμβανομένων των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας.

Το 1990, ο Σόιμπλε έγινε στόχος μιας απόπειρας δολοφονίας. Ένας άνδρας τον πυροβόλησε κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκστρατείας, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στον νωτιαίο μυελό και στο πρόσωπο. Ο Σόιμπλε έμεινε παράλυτος από την επίθεση και έκτοτε ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Ο Σόιμπλε ήταν ένας αμφιλεγόμενος πολιτικός. Οι υποστηρικτές του τον έβλεπαν ως έναν σκληρό αλλά αποτελεσματικό διαπραγματευτή που βοήθησε να σώσει την Ευρωζώνη από την κατάρρευση. Οι επικριτές του τον κατηγορούσαν για την επιμονή του στην λιτότητα, η οποία προκάλεσε μεγάλη δυστυχία σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης.

Ο Σόιμπλε άφησε πίσω του τη σύζυγό του Ίνγκεμποργκ και τέσσερα παιδιά.

Related posts

Ελένη Κτιστάκη : Απεβίωσε σε ηλικία 59 ετών η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ.

Arcadia Spot GZ

Τι έγινε σαν σήμερα 27 Δεκεμβρίου

Arcadia Spot FG

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Καρράς

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment