Επικαιρότητα Οικονομία

Ανησυχία έχει προκαλέσει η αύξηση της τιμής του Φυσικού Αερίου | Εναλλακτικές λύσεις

Παγκόσμια Πτώση Τιμών Φυσικού Αερίου

Ανησυχία έχει προκαλέσει η αύξηση της τιμής του Φυσικού Αερίου . Υπάρχει σημαντική ανησυχία σχετικά με την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς πλησιάζουμε στη θερμαινόμενη περίοδο. Αυτή η ανησυχία προκύπτει παρά το γεγονός ότι οι αποθήκες φυσικού αερίου είναι γεμάτες σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, με ποσοστό πληρότητας πάνω από 95%, κάτι που υπερβαίνει τον στόχο των 90% που είχαν θέσει οι αρχές.

Συγκεκριμένα, οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 5,4%, φθάνοντας τα 41,425 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Άμστερνταμ. Από την αρχή του μήνα, η αύξηση ανέρχεται σε πάνω από 20%.

Πολλοί παράγοντες συνέβαλαν σε αυτήν την αύξηση, όπως οι εργασίες συντήρησης στη Νορβηγία και απεργίες σε εργοστάσια υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αυστραλία. Αν και οι απεργίες έχουν ήδη λήξει, προκάλεσαν αστάθεια στις τιμές και αυξημένες ανησυχίες για την ευαισθησία της αγοράς σε εξωγενείς πιέσεις.

Η αρχή του Οκτωβρίου αποτελεί συνήθως την έναρξη της περιόδου θέρμανσης στην Ευρώπη, και σηματοδοτεί την ανάγκη απόσυρσης μεγάλων ποσοτήτων φυσικού αερίου από τις αποθήκες. Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ανανεώνονται ορισμένες συμβάσεις προμήθειας στην περιοχή.

Παρά τις αυξημένες ανησυχίες, πολλοί παράγοντες της αγοράς πιστεύουν ότι η Ευρώπη είναι καλά προετοιμασμένη για τον χειμώνα χωρίς πολύ ρωσικό φυσικό αέριο μέσω αγωγών, αλλά παραμένουν επιφυλακτικοί για πιθανές διακοπές στον παγκόσμιο εφοδιασμό. Η εξάρτηση από το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) επίσης σημαίνει αυξημένο ανταγωνισμό για τις ποσότητες που εξάγονται προς την Ασία, αν η ζήτηση εκεί αυξηθεί.

Γι’ αυτό καλό θα ήταν οι πολίτες να επιλέξουν έναν εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης των σπιτιών τους όπως είναι τα ενεργειακά τζάκια. Ανησυχία έχει προκαλέσει η αύξηση

Τα ενεργειακά τζάκια αποτελούν μια ολοένα και πιο δημοφιλή επιλογή για τη θέρμανση των σπιτιών, και αυτό για πολλούς λόγους. Καταρχάς, τα ενεργειακά τζάκια είναι περιβαλλοντικά φιλικά, καθώς λειτουργούν με ξύλο, πέλλετ ή άλλα βιώσιμα καύσιμα, αντί για το φυσικό αέριο, το οποίο είναι ένας πεπερασμένος πόρος. Επιπλέον, τα τζάκια προσφέρουν μια ζεστασιά και μια ατμόσφαιρα που είναι δύσκολο να αντικατασταθούν από τα συστήματα θέρμανσης με φυσικό αέριο. Το φως των φλόγων και ο ήχος της ξύλινης καύσης δημιουργούν έναν χαλαρωτικό και ζεστό χώρο, που προσφέρει άνεση και ηρεμία στο σπίτι.

Επιπλέον, τα ενεργειακά τζάκια είναι εξαιρετικά αποδοτικά από άποψη καύσης και θέρμανσης, προσφέροντας υψηλή απόδοση καυσίμου και συνδυάζοντας τη θέρμανση με την εναλλακτική ενέργεια. Αυτό μπορεί να σημαίνει χαμηλότερο κόστος θέρμανσης σε σχέση με το φυσικό αέριο, ιδίως αν οι ιδιοκτήτες του τζακιού συλλέγουν το ξύλο ή τις πέλλετ μόνοι τους. Τέλος, τα ενεργειακά τζάκια μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα από το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, προσφέροντας θέρμανση και στις περιπτώσεις διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος. Ως εκ τούτου, τα ενεργειακά τζάκια αντιπροσωπεύουν μια πρακτική και οικολογική επιλογή για τη θέρμανση των σπιτιών, αντί για το φυσικό αέριο.

Μπορείτε να δείτε ποικιλία ενεργειακών τζακιών εδώ

Related posts

Τιμή φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας : Πτώση το Φεβρουάριο

Arcadia Spot GZ

Μια προσφορά για την ημέρα των ερωτευμένων

Arcadia Spot GZ

Παγκόσμια Πτώση Τιμών Φυσικού Αερίου: Καιρικές Συνθήκες και Οικονομική Επιβράδυνση Προκαλούν Μείωση Ζήτησης

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment