Top News Διεθνή Επικαιρότητα

Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή

evakaili

Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 14.4.2023 στις 11:00. Η Εύα Καϊλή υπενθυμίζουμε είχε φυλακιστεί για την υπόθεση του Qatar Gate εδώ και τέσσερις μήνες.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο με την ηλεκτρονική αυτή επιτήρηση θα αποφυλακιστεί από τις φυλακές Χάρεν, μετά από απόφαση των δικαστικών αρχών.

Φυσικά η Καϊλή θα παρουσιάζεται σε τακτικές ακροάσεις είτε για παράταση είτε για ανάκληση της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Άξιο αναφοράς είναι πως η Καϊλή σε όλη την δίαρκεια της διαδικασίας επιμένει στην αθωότητα της.

Μερικές από τις πρώτες δηλώσεις της ήταν:
“Περιμένω εναγωνίως για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ώστε να βρεθώ εκτός φυλακής. Την πρώτη μέρα θέλω απλώς να είμαι σπίτι με την κόρη μου. Όλη μέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο την έβλεπα μόνο δύο φορές τον μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες. Θα συνεχίσω να δίνω μάχη για την αθωότητά μου», είχε δηλώσει η Εύα Καϊλή στις πρώτες της δηλώσεις.”

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: “Μου θύμισε την παλιά Εύα Καϊλή”

Ο κ.Δημητρακόπουλος την επισκέφτηκε χτες Μεγάλη Πέμπτη στις φυλακές και δήλωσε πως ήταν η πρώτη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες που είδε την κ.Καϊλή σε φυσιολογική ψυχική κατάσταση. Χαρακτηριστικά είπε “Μου θύμισε την παλιά Εύα Καϊλή”. Επίσης τόνισε πως πέρασε πολύ δύσκολα και υπενθύμισε τη δεκαεξαωρη απομόνωση της στο αστυνομικό τμήμα.

Στην συνέχεια τόνισε πως: “Η Εύα Καϊλή περιμένει πώς και πώς να έρθει η ώρα που θα ανοίξει η πόρτα της φυλακής και θα μπορέσει να πάει στο σπίτι και να αγκαλιάσει το παιδί της.”

Βολές κατά του Αντόνιο Παντσέρι εξαπέλυσε επίσης ο κ.Δημητρακόπουλος.
“Στόχος είναι να αποδειχθεί η αθωότητα της κ. Καϊλή.” Για τον Αντόνιο Παντσέρι που ισχυρίζεται ο δικηγόρος πως είναι ο εγκέφαλος της υπόθεσης είπε: Όσα λέει ο Αντόνιο Παντσέρι είναι “χυδαία επιχειρήματα” για να σώσει την οικογένεια του και θα αποδειχθεί πως δεν λέει την αλήθεια.

Την μεγάλη του πίστη στην αθωότητα της τόνισε: “Η Εύα Καϊλή άντεξε και αυτό που την κρατάει ψυχολογικά ισχυρή είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα.” Μάλιστα επισήμανε πως υπάρχουν πολλά στοιχεία στην δικογραφία που πιστεύει πως θα αθωώσουν την κ.Καϊλή. Επίσης σημείωσε: “Σεβόμαστε τη μυστικότητα της προανάκρισης και γι’ αυτό δεν διαρρέουμε στοιχεία της δικογραφίας.”

“Δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό αποτύπωμα της στα χρήματα”

Στην συνέχεια των δηλώσεων του ο κ.Δημητρακόπουλος ανέφερε πως τα χρήματα και τα ευρήματα στην κατοικία της κ.Καϊλή και του συντρόφου της δεν είχαν σχέση με την Εύα Καϊλή. Αυτό αποδεικνύεται μιας και δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό της αποτύπωμα σε καμία αυτοσχέδια δεσμίδα με χρήματα.

Πρόσθεσε “Υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση”. Επίσης ανέφερε πως η κ.Καϊλή είναι αποφασισμένη να βοηθήσει στην ανάκριση: “σε ό,τι γνωρίζει και για όποιους γνωρίζει. Όλα θα τα καταθέσει.”

«Ένα είναι βέβαιο ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ αξιοποιώντας και εκμεταλλευόμενη την πολιτική της ιδιότητα».

Σύμφωνα με τον κ.Δημητρακόπουλο, η Εύα Καϊλή ανυπομονεί για την ημέρα που θα αποδειχτεί η αθωότητα της. Τότε θα μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δει στα μάτια τους ανθρώπους που τόσα χρόνια την στήριξαν με τις ψήφους τους. Αν δεν αθωωθεί δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Όμως είναι αρκετά αισιόδοξος πως η κ.Καϊλή θα αθωωθεί: “Τα στοιχεία που υπάρχουν με τα καινούρια που θα έχουμε τεκμηριώνουν την αθωότητά της”

Πως θα ακολουθήσει η διαδικασία της ηλεκτρονικής επιτήρησης

Η κ.Καϊλή και ο σύντροφος της Φραντζέσκο Τζόρτζι, που έχει αποφυλακιστεί από τέλη Φεβρουαρίου και βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική παρακολούθηση θα μείνουν σε χωριστές κατοικίες. Σχετικά με αυτό ο δικηγόρος της είπε: “Αυτό είναι κάτι το οποίο ήθελε και η κ. Καϊλή”.

Φυσικά η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή δεν συνοδεύεται και από άρση των κατηγοριών. Το σκεπτικό της απόφασης του βελγικού προδικαστικού συμβουλίου δημοσίευσε το Politico:
“Δεδομένου ότι οι λόγοι, όπως αναφέρονται στο ένταλμα σύλληψης που επιβεβαίωσαν τα ανακριτικά δικαστήρια, εξακολουθούν να ισχύουν όσον αφορά στον κίνδυνο υποτροπής, συμπαιγνίας και αποφυγής εκτέλεσης της ποινής, ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει της προληπτικής κράτησης με ηλεκτρονικό βραχιολάκι”.

Related posts

Η Εύα Καϊλή επέστρεψε στο Ευρωκοινοβούλιο

Arcadia Spot GZ

Εύα Καϊλή:Οι αντιδράσεις της για την αποφυλάκιση του Φραντσέσκο Τζόρτζι

Arcadia Spot FG

Συνελήφθη η Εύα Καϊλή για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment