Διεθνή Ελλάδα

Συνελήφθη η Εύα Καϊλή για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Η Εύα Καϊλή είναι, τελικά, ανάμεσα στους τέσσερις που κρατούνται για την υπόθεση του σκανδάλου που συγκλονίζει τις Βρυξέλλες. Αν και η ανακοίνωση της βελγικής εισαγγελίας δεν ανέφερε την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η εφημερίδα L’ Echo αναφέρει πως έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί. 

«Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατηγορείται και κρατείται» είναι ο τίτλος της βελγικής εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία η Εύα Καϊλή είναι ανάμεσα στα τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Άλλοι δυο από τους προσαχθέντες για το Qatar-gate αφέθηκαν ελεύθεροι, ανακοινώθηκε νωρίτερα από την βελγική εισαγγελία.

Μετά τη L’ Echos, τη σύλληψη της Εύας Καϊλή μετέδωσε και η Le Soir αλλά και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι τέσσερις συλληφθέντες είναι ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι και ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, διευθυντής της ΜΚΟ, «No Peace Without Justice» καθώς και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό πως συνελήφθη και ο νεοδιορισθείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), Λούκα Βινσεντίνι αλλά αργότερα, σύμφωνα και με τη Le Soir, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Του δημοσιεύματος της L’Echo για τη σύλληψη και την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της εισαγγελίας του Βελγίου σχετικά με συλλήψεις για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά». Αλλά στην επίσημη ανακοίνωση δεν αναφερόταν πως ανάμεσα στους συλληφθέντες και κρατούμενους είναι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

«Υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έλαβαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ευρωβουλής», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή που ηγείται της έρευνας στις Βρυξέλλες. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα από τον ανακριτή».

Σύμφωνα με τις βελγικές αρχές «έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα». Και καταλήγει με την αναφορά ότι προς το παρόν δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες και πως αν υπάρξουν εξελίξεις, θα γίνουν νέες ανακοινώσεις.

Πηγή: newsit

Related posts

Η Εύα Καϊλή επέστρεψε στο Ευρωκοινοβούλιο

Arcadia Spot GZ

Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή

Arcadia Spot FG

Εύα Καϊλή:Οι αντιδράσεις της για την αποφυλάκιση του Φραντσέσκο Τζόρτζι

Arcadia Spot FG

Leave a Comment