Top News Αστυνομικά Ελλάδα Επικαιρότητα

Εύα Καϊλή:Οι αντιδράσεις της για την αποφυλάκιση του Φραντσέσκο Τζόρτζι

Αποφυλακίστηκε ο σύντροφος της Έυας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι υπό τον όρο να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι εντοπισμού του. Την ίδια ώρα η Εύα Καϊλή παραμένει στην φυλακή για την υπόθεση Qatar Gate.

Σε σχολιασμούς προχώρησε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλη κος Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Αρχικά εξήγησε πως η κα Καϊλή δεν πρόκειται να ομολογήσει αδικήματα που δεν έχει διαπράξει. Τα ακριβή του λόγια ήταν «η Εύα Καϊλή αντέχει, δεν θα ομολογήσει αδικήματα, που δεν έχει διαπράξει, θα συνεχίσει να μάχεται για την αθώωσή της».

Όσο αφορά την αποφυλάκιση με όρους του συντρόφου της κας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι ο δικηγόρος της σχολίασε: “Αλήθεια πόσο νομικά οξύμωρο φαίνεται να παραμένει στην φυλακή η κυρία Εύα Καϊλή, επειδή θεωρείται ότι θα καταστρέψει στοιχεία της υπόθεσης, αν αφεθεί ελεύθερη, ενώ οι πρωταγωνιστές, που αποφυλακίζονται, αν υπάρχουν αλλά αποδεικτικά μέσα… θα τα ποτίζουν για να αναπτυχθούν και μετά θα τα προσφέρουν… στις αρχές… “

Οι υποθέσεις του σκοπού της αποφυλάκισης του συζύγου της

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι παρέμενε προφυλακισμένος από τις 9 Δεκεμβρίου 2022 έως τώρα που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο το ηλεκτρονικό βραχιολάκι από τις Βελγικές Αρχές. Από τις 9 Δεκεμβρίου επίσης προφυλακισμένη παραμένει στις Βρυξέλλες η ευρωβουλευτής. Η αποφυλάκιση του συζύγου της Εύας Καϊλή θεωρείται ότι είναι ένας μηχανισμός που επιτρέπει στους Βέλγους δικαστές να της ασκούν πίεση.

Ο τρόπος που συμμετέχει στην υπόθεση η αποφυλάκιση του συζύγου της ώστε να της ασκείται πίεση είναι απλός. Σαν βασικό επιχείρημα η υπεράσπιση της κας Καϊλή δηλαδή ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος και η δικηγόρος Σβεν Μαρί είχαν την φροντίδα της δίχρονης κόρης της. Πιο συγκεκριμένα ασκούσαν πιέσεις για αποφυλάκιση της Έυας Καϊλή για να μπορεί να φροντίζει την κόρη της. Αυτή την πρόταση την αρνήθηκε το δικαστήριο ενισχύει την υποψία ότι θεωρείται η Εύα Καϊλή είναι από τους κύριους υπόπτους του Qatar Gate. Τέλος με την αποφυλάκιση του συζύγου της το επιχείρημα της αποφυλάκισης της για φροντίδα της κόρης της είναι πλέον άτοπο.

Το παράδοξο της κράτησης Τζόρτζι και Παντσέρι στο ίδιο κελί

Το παράδοξο σε όλη αυτή την υπόθεση είναι η κράτηση μαζί του Τζόρτζι και του Παντσέρι. Ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι θεωρείται εγκέφαλος στην υπόθεση Qatar Gate. Γνωστό είναι ότι ο Παντσέρι έχει συμφωνήσει με τις αρχές ότι θα δώσει πλήροφορίες για την υπόθεση για να μειωθεί η ποινή του. Η βασική απορία που προκύπτει από αυτό είναι με τι λογική κρατήθηκαν στο ίδιο κελί Τζόρτζι και Παντσέρι για μερικές μέρες? Σύμφωνα με τις βελγικές Αρχές δεν ήθελαν να έχουν επαφές μεταξύ τους άτομα που έχουν εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatar Gate. Άρα με ποιά λογική δυο βασικοί κατηγορούμενοι κρατήθηκαν στο ίδιο κελί όπου θα μπορούσαν να ανταλλάξουν πληροφορίες ή και να αλλάξουν την κατάθεση τους?

πηγή: CNN Greece

Related posts

Η Εύα Καϊλή επέστρεψε στο Ευρωκοινοβούλιο

Arcadia Spot GZ

Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή

Arcadia Spot FG

Συνελήφθη η Εύα Καϊλή για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment