Top News Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου

Αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου

Αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου – εναλλακτικές λύσεις. Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη αυξήθηκαν σημαντικά λόγω της διακοπής των αιγυπτιακών εισαγωγών, επιφέροντας ανησυχίες για τον εφοδιασμό εν μέσω της επιδεινούμενης γεωπολιτικής κατάστασης. Οι τιμές του φυσικού αερίου αυξήθηκε περίπου 30% σε σχέση με το πριν από τρεις εβδομάδες, πριν από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, αποδεικνύοντας την ευπάθεια της ευρωπαϊκής αγοράς έναντι γεωπολιτικών κινδύνων.

Η διακοπή των αιγυπτιακών εισαγωγών δημιούργησε αβεβαιότητα ως προς το πότε θα επαναληφθούν οι εξαγωγές από την Αίγυπτο προς την Ευρώπη, καθώς δεν υπάρχει πλέον ροή φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την Αίγυπτο. Εν τω μεταξύ, ενισχύονται οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, προκαλώντας περαιτέρω αβεβαιότητα ως προς τις μελλοντικές προμήθειες.

Η Ευρώπη εξαρτάται από το υγροποιημένο φυσικό αέριο από διάφορες πηγές λόγω της διακοπής ρωσικών εισαγωγών λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία. Επιπλέον, παρατηρήθηκαν διακοπές εφοδιασμού στην περιοχή, όπως η μείωση της ροής από τη Νορβηγία λόγω βλάβης σε εγκατάσταση επεξεργασίας φυσικού αερίου.

Οι τιμές των μελλοντικών συμβολαίων του Δεκεμβρίου καταγράφουν αυξήσεις, δείχνοντας την αυξημένη ανησυχία στις ενεργειακές αγορές.

Η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου δεν αναιρεί το γεγονός πως υπάρχουν πάντα φθηνότερες και μακροπρόθεσμες λύσεις θέρμανσης.

Δείτε τη μελέτη στα καύσιμα θέρμανσης εδώ

Related posts

Τιμή φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας : Πτώση το Φεβρουάριο

Arcadia Spot GZ

Μια προσφορά για την ημέρα των ερωτευμένων

Arcadia Spot GZ

Παγκόσμια Πτώση Τιμών Φυσικού Αερίου: Καιρικές Συνθήκες και Οικονομική Επιβράδυνση Προκαλούν Μείωση Ζήτησης

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment