Ελλάδα Επικαιρότητα

Η Πάτρα πλημμύρισε | Τι είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ

Η Πάτρα πλημμύρισε

Η Πάτρα πλημμύρισε μετά από ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή νωρίς το βράδυ της Τρίτης. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, και η κυκλοφορία αυτοκινήτων ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Κεντρικοί δρόμοι όπως η Όθωνος Αμαλίας, η Ακτή Δυμαίων, η Ηρώων Πολυτεχνείου, και η περιοχή της Αγυιάς πλημμύρισαν. Ειδικά στην οδό Ακρωτηρίου στην περιοχή Ταραμπούρα, πολλά αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στο νερό, καθώς πολλά τμήματα της περιοχής μετατράπηκαν σε λίμνη.

Ο πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Πάτρας (ΔΕΥΑΠ), Ανδρέας Παπανικήτας, εξήγησε ότι το σοβαρό πρόβλημα της πόλης στην αντιπλημμυρική προστασία οφείλεται στην έλλειψη χρηματοδότησης για τα απαραίτητα έργα. Επισήμανε πως χρειάζονται περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Το αντλιοστάσιο λειτουργεί όταν απαιτείται, αλλά δεν είναι αρκετό για να αντλήσει το μεγάλο όγκο νερού που δημιουργήθηκε λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Επιπλέον, υπάρχει έλλειψη προσωπικού, και η έλλειψη χρηματοδότησης εμποδίζει την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα με τα πλημμυρικά φαινόμενα στην οδό Ακτής Δυμαίων και υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν απαραίτητες ενέργειες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη διόρθωση της κλίσης του οδοστρώματος στη συγκεκριμένη περιοχή.

Related posts

17χρονος έπαθε ηλεκτροληξία στην Πάτρα

Arcadia Spot GZ

Κρούσματα Μηνιγγίτιδας στην Πάτρα: Ανησυχία και Επιδημιολογική Παρακολούθηση Εν όψει των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων

Arcadia Spot GZ

Ζωντανή Μετάδοση του “Καρναβάλι των Μικρών” στο Ionian TV

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment