Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Ειδικό τιμολόγιο προμήθειας στο Ρεύμα- Ποιοι καταναλωτές επηρεάζοτναι

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ - ΓΟΡΤΥΝΙΑ 26/04/2024

Ειδικό τιμολόγιο προμήθειας στο Ρεύμα. Η νέα νομοθετική διάταξη που προτείνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εισάγει ένα ειδικό τιμολόγιο για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς τους καταναλωτές. Αυτό το τιμολόγιο θα καλύπτει όλους τους προμηθευτές και θα προσαρμόζεται μηνιαίως. Ο σκοπός αυτής της νέας διάταξης είναι να προστατεύσει τους καταναλωτές ρεύματος και να ρυθμίσει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας για το έτος 2024, καθώς οι έκτακτες μετρήσεις που είχαν λυγήσει στο τέλος του 2022 λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Οι βασικές πτυχές αυτής της νέας διάταξης περιλαμβάνουν τα εξής:

  1. Ειδικό Τιμολόγιο: Το νέο σύστημα θα εφαρμόζεται για όλους τους καταναλωτές, εκτός από εκείνους που έχουν συμβόλαια σταθερής τιμής και εκείνους που επιλέγουν άλλα τιμολόγια που προσφέρονται από τους προμηθευτές.
  2. Πληροφορίες για τους πελάτες: Οι προμηθευτές θα πρέπει να ενημερώνουν τους πελάτες τους σχετικά με τους όρους των προϊόντων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που θα ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2024.
  3. Ανακοίνωση των τιμών: Η τελική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στο ειδικό τιμολόγιο θα ανακοινώνεται από τους προμηθευτές κάθε μήνα, και θα αποτελείται από τη βασική τιμή προμήθειας και έναν μηχανισμό διακύμανσης.
  4. Δημοσίευση τιμολογίων: Όλα τα τιμολόγια θα πρέπει να αποστέλλονται στην ΡΑΑΕΥ (Ρυθμιστική Αρχή Αγοράς Ενέργειας και Υδρογόνου) και να δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της, προκειμένου οι καταναλωτές να μπορούν να τα συγκρίνουν.

Αυτό το νέο σύστημα θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024 έως την 31η Δεκεμβρίου 2024 και στοχεύει στην προστασία των καταναλωτών και στην προώθηση του ανταγωνισμού μεταξύ των προμηθευτών ενέργειας με σκοπό τη μείωση των τιμών.

Related posts

Ενεργειακή Ρύθμιση στην Αγροτική Παραγωγή: Φθηνό Ρεύμα για Αειφορικές Επιλογές

Arcadia Spot GZ

Σταδιακή καταμέτρηση ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ : Αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος

Arcadia Spot GZ

Σημαντική οικονομική ανάσα για 730.000 νοικοκυριά!

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment