Ελλάδα Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης : αύξηση κατά 2000 ευρώ το κριτήριο

Επίδομα θέρμανσης :

Επίδομα θέρμανσης : αύξηση κατά 2000 ευρώ το κριτήριο
Κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 2023-2024, το επίδομα θέρμανσης στην Ελλάδα θα κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ ανά νοικοκυριό. Αυτό το επίδομα θα διατηρηθεί σε παρόμοια επίπεδα με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, θα υπάρχουν βελτιωμένα κριτήρια επιλεξιμότητας για οικογένειες που έχουν παιδιά, με το εισοδηματικό όριο να αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να διατηρήσει το επίδομα, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή τάση περιορισμού των επιδοτήσεων που χορηγούνται ομοιόμορφα σε όλους. Συνολικά, το επίδομα θέρμανσης θα κοστίσει περίπου 237 εκατομμύρια ευρώ για το 2023 και 48 εκατομμύρια ευρώ για το 2024. Έτσι θα μειωθεί σημαντικά ο προϋπολογισμός σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά είναι η αυξημένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Δεν θα υπάρχουν επιδοτήσεις για την αγορά πετρελαίου ή για τη μετάβαση από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο. Αναμένεται ότι η τιμή του πετρελαίου θα αυξηθεί σημαντικά στην επερχόμενη χειμερινή περίοδο, κάτι που δημιουργεί πίεση στα νοικοκυριά.

Related posts

Μια προσφορά για την ημέρα των ερωτευμένων

Arcadia Spot GZ

Επίδομα θέρμανσης ρεύματος: Μόλις το 38% των αιτήσεων έχουν υποβληθεί

Arcadia Spot GZ

Αγορά ενεργειακού τζακιού από διαδίκτυο

Arcadia Spot FG

Leave a Comment