Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Εφορία : Απαλλαγή φορολογικής δήλωσης σε 1 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους

Εφορία : Απαλλαγή φορολογικής δήλωσης σε 1 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους

Εφορία : Απαλλαγή φορολογικής δήλωσης σε 1 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους.

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο φέτος

Από φέτος, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σχεδιάζει να απαλλάξει 1 εκατομμύριο μισθωτούς και συνταξιούχους από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης. Παράλληλα, θα επεκτείνει το σύστημα των «προκαταρκτικών» δηλώσεων, οι οποίες υποβάλλονται από τον φορολογούμενο μόνο εάν έχει εισοδήματα από άλλες πηγές, όπως ενοίκια ή συμμετοχή σε κεφάλαιο εταιρειών.

Από το 2024, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισοδήματα μόνο από μισθούς και συντάξεις δεν θα χρειάζεται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση. Η ΑΑΔΕ θα προσυμπληρώνει το έντυπο Ε1 με όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, όπως μισθοί, συντάξεις, αποδείξεις, δάνεια, κατοικίες, αυτοκίνητα και προσωπικά στοιχεία. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν απλώς να ελέγξουν τα στοιχεία και να τα διορθώσουν αν χρειαστεί. Η δήλωση θα υποβάλλεται αυτόματα και θα εκκαθαρίζεται αμέσως.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα ανοίξει στα τέλη Μαρτίου. Μέχρι τότε θα έχει ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση για την αυτόματη υποβολή των δηλώσεων μισθωτών και συνταξιούχων.

Στα νέα φορολογικά έντυπα θα προστεθούν κωδικοί για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Το ημερολόγιο πληρωμών για όσους λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα θα παραμείνει το ίδιο. Ο φόρος θα μπορεί να καταβληθεί είτε εφάπαξ με έκπτωση 3% μέχρι το τέλος Ιουλίου είτε σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Related posts

Ενημέρωση για την Υποβολή Φορολογικών Δηλώσεων 2024: Νέοι Κωδικοί και Αυτόματη Υποβολή για Απλούστευση της Διαδικασίας

Arcadia Spot GZ

Σημαντικές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις από το 2024

Arcadia Spot GZ

Τριαντάφυλλος: Δεν μου έχει γίνει έλεγχος από την εφορία για τον γάμο της Ελίζαμπεθ

Arcadia Spot KP

Leave a Comment