Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 31η Αυγούστου

forologiki-dilosi-aade-taxisnet

Η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 31η Αυγούστου πλησιάζει και η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ακολουθήσουν τις οδηγίες προκειμένου να διασφαλίσουν την επιλογή τους για το νέο Market Pass.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι υπήρξε παράταση των προθεσμιών για την καταβολή των φορολογικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές περιοχές. Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και η ΑΑΔΕ ανακοίνωσαν την παράταση των προθεσμιών για καταβολή και την αναστολή της είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών για τους εν λόγω πληγέντες για έξι μήνες.

Τα πρώτα στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις αποκαλύπτουν ότι ένας στους δύο φορολογούμενους έχει μηδενικό εκκαθαριστικό. Επιπλέον, το 48,16% δεν υποχρεούται να καταβάλει επιπλέον φόρο, ενώ το 16,27% έχει δικαίωμα επιστροφής φόρου, με μέσο ποσό 353 ευρώ. Το 35,57% πρέπει να καταβάλει επιπλέον φόρο, με μέσο ποσό 1.453 ευρώ.

Για όσους χρωστούν μπορούν να επιλέξουν τρόπους αποπληρωμής, συμπεριλαμβανομένης της πάγιας ρύθμισης που προσφέρει έως 24 δόσεις, αλλά και έκπτωση 3% για εφάπαξ καταβολή μέχρι τις 31 Ιουλίου. Οι φορολογούμενοι με χρεωστικό εκκαθαριστικό έχουν επίσης τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν την πάγια ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών και να επωφεληθούν από έκπτωση.

Ο φετινός φόρος εισοδήματος παρέχει διάφορες επιλογές για την αποπληρωμή, αλλά είναι σημαντικό για τους φορολογούμενους να ενημερώνονται για τις διαθέσιμες επιλογές και τις προθεσμίες για να λάβουν τις καλύτερες αποφάσεις για τον φορολογικό τους φορτίο.

Related posts

Προθεσμίες και Πληρωμές Δηλώσεων ΦΠΑ για τον Φεβρουάριο

Arcadia Spot GZ

Ενημέρωση για την Υποβολή Φορολογικών Δηλώσεων 2024: Νέοι Κωδικοί και Αυτόματη Υποβολή για Απλούστευση της Διαδικασίας

Arcadia Spot GZ

Σημαντικές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις από το 2024

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment