Εκδηλώσεις Επικαιρότητα

Ο Π.Νίκας στο 11ο Πανλεβιδιώτικο Αντάμωμα στο Λεβίδι

Νίκας-11ο-Πανλεβιδιωτικό-Αντάμωμα-Λεβίδι

Ο Π.Νίκας στο 11ο Πανλεβιδιώτικο Αντάμωμα

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παραβρέθηκε εχθές το πρωί Πέμπτη 17 Αυγούστου, στο Λεβίδι, κατά την έναρξη των εκδηλώσεων.

“Χρειάζεται κινητοποίηση όλων των Αρκάδων και σχεδιασμός για την ανάταξη μιας ιστορικής περιοχής που αντιμετωπίζει το σοβαρότερο δημογραφικό πρόβλημα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο Π. Νίκας χαρακτήρισε το δημογραφικό ως “εθνικό πρόβλημα” εκφράζοντας ταυτόχρονα την λύπη του για την ερήμωση που παρατηρείται, στα χωριά της Αρκαδίας ιδιαίτερα:

“Στα χωριά της Αρκαδίας, τα περισσότερα από τα σχολεία που στην δημιουργία τους συνεισέφεραν οι ξενιτεμένοι -από το Λεβίδι και τις άλλες περιοχές της- έχουν δυστυχώς κλείσει, οι ναοί που ανήγειραν με το υστέρημά τους έχουν μείνει χωρίς εκκλησίασμα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά, διαχρονικά, των απανταχού Αρκάδων, στο Λεβίδι και στην Αρκαδία γενικότερα.

Το 11ο Πανλεβιδιώτικο Αντάμωμα στο Λεβίδι, από τις 17 έως και τις 21 Αυγούστου- διοργανώνεται από τον Δήμο Τρίπολης, την Τοπική Κοινότητα Λεβιδίου, σωματεία και συλλόγους της περιοχής, ενώ έχει υποστηριχθεί οικονομικά και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Νίκας Λεβίδι 11ο Πανλεβιδιωτικό Αντάμωμα

Δείτε εδώ το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το 11ο Πανλεβιδιωτικό Αντάμωμα

Related posts

Ένα ακόμα τροχαίο στην πόλη μας

Arcadia Spot NG

Μαρτυρία συμπολίτη μας στο ArcadiaSpot για τα αδέσποτα ζώα στην Τρίπολη

Arcadia Spot NG

Τρίπολη: Τροχαίο ατύχημα στην οδό Ναυπλίου

Arcadia Spot NG

Leave a Comment