Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με πέρυσι

Έκκληση στην κυβέρνηση να δοθεί άμεσα επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με πέρυσι.
Στην έναρξη της φετινής χειμερινής περιόδου, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να παρουσιάσει μείωση μεταξύ 1,36 – 1,38 ευρώ ανά λίτρο, που είναι περίπου 10 λεπτά χαμηλότερα από πέρυσι. Μάλιστα, μια μεγάλη εταιρεία στον χώρο επιβεβαιώνεται ότι θα προσφέρει έκπτωση 5%, με αποτέλεσμα η τελική τιμή να κυμαίνεται κοντά στα 1,31 ευρώ ανά λίτρο, σε σύγκριση με τα 1,41 ευρώ της περυσινής εκκίνησης.

Επιπλέον, προσφέρεται επιλογή πληρωμής σε 12 άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι τιμές ισχύουν κυρίως για τα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ στις περιφέρειες και τα νησιά, όπως συνήθως, οι τιμές είναι υψηλότερες λόγω του κόστους μεταφοράς. Οι τελικές τιμές θα καθοριστούν αύριο με βάση τις διεθνείς τιμές και την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Παρά ταύτα, το ενδιαφέρον των καταναλωτών παραμένει περιορισμένο καθώς οι καιρικές συνθήκες παραμένουν συμφέρουσες και πολοί καταναλωτές έχουν ήδη αγοράσει πετρέλαιο την άνοιξη, εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές τιμές της εποχής για την αποθεματοποίηση του για τον επερχόμενο χειμώνα.

Ωστόσο, η διεθνής αγορά αντιδρά στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς η τιμή του αργού πετρελαίου παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, και δεν έχει παρατηρηθεί ακόμα σημαντική αύξηση. Σημαντικότερη επίδραση παρουσιάζεται στην τιμή του φυσικού αερίου, που έχει αυξηθεί κοντά στα 50 ευρώ ανά MWh, κυρίως λόγω περιορισμένης προσφοράς και εξαιτίας γεγονότων στην αγορά.

Related posts

Παράδοση πετρελαίου θέρμανσης από την Avin με όφελος έως και 6%

Arcadia Spot GZ

Αυξήσεις στην τιμή πετρελαίου θέρμανσης

Arcadia Spot FG

Leave a Comment