Ελλάδα Επικαιρότητα Πολιτικά

Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο του Ποινικού Κώδικα

Αλλάζει η απόφαση για τα ομόφυλα Ζευγάρια

Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο του Ποινικού Κώδικα. Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης φέρνει ριζικές αλλαγές στο Ποινικό Δίκαιο, με στόχο την επιτάχυνση της ποινικής δίκης, την αυστηρότερη τιμωρία των εγκλημάτων και την προστασία των πολιτών.

Σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνουν την αύξηση της μέγιστης ποινής κάθειρξης στα 20 έτη, την κατάργηση της υποχρεωτικά μειωμένης ποινής για απόπειρα βιασμού, την φυλάκιση για πλημμελήματα άνω των 3 ετών, και την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για υφ’ όρον απόλυση.

Παράλληλα, το νομοσχέδιο λαμβάνει μέτρα για την επιτάχυνση της ποινικής δίκης, όπως η ενίσχυση των ολιγομελών δικαστικών συνθέσεων και η απλοποίηση των διαδικασιών.

Επιπλέον, δίνεται έμφαση στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, με την θέσπιση γενικού ακαταδίωκτου για καταγγελίες και την αυστηροποίηση των ποινών για τους δράστες.

Τέλος, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εμπρησμών, την προστασία των ανηλίκων και την διαφάνεια της δημόσιας ζωής.

Συνολικά, οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο στοχεύουν στην δημιουργία ενός πιο δίκαιου και αποτελεσματικού ποινικού συστήματος, που θα προστατεύει τους πολίτες και θα τιμωρεί αυστηρά τους παραβάτες.

Related posts

Νομοσχέδιο Υγείας: Ρυθμίσεις για τον Ενισχυμένο Αγώνα ενάντια στην Πανδημία και την Βελτίωση του Συστήματος Υγείας

Arcadia Spot GZ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Arcadia Spot GZ

Αλλάζει η απόφαση για τα ομόφυλα Ζευγάρια

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment