Top News Αθλητικά Ελλάδα Επικαιρότητα

Κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες Super-League

Μαρινάκης: Ιστορική Ψήφιση Νομοσχεδίου για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια

Κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες Super-League για δύο μήνες, έως τις 12 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Αυτό έγινε κατά την ενημέρωση για τα μέτρα πάταξης της οπαδικής βίας που έλαβε η κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης είπε:

«Αντιλαμβανόμαστε την οργή της κοινωνίας για την οπαδική βία», είπε ο κ. Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Τους τελευταίους μήνες η ΕΛ.ΑΣ. ενέτεινε την παρουσία της στα αθλητικά γεγονότα, προβαίνοντας σε προσαγωγές και συλλήψεις, όπου αυτό κρίθηκε αναγκαίο, οι έλεγχοι στα γήπεδα και συνδέσμους πολλαπλασιάστηκαν, ενώ αυξήθηκαν οι σφραγίσεις παράνομων συνδέσμων“.

Μετά από αυτά συμπλήρωσε λέγοντας πως πέρα αυτών απαιτούνται περαιτέρω παρεμβάσεις.

Κατά το πλαίσιο αυτών ανακοίνωσε τη διεξαγωγή όλων των αγώνων Superleague 1 κεκλεισμένων των θυρών. Κατ’ επέκταση το ίδιο θα ισχύσει και για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων β της Superleague 2. Οι ομάδες αυτές ανήκουν στις αντίστοιχες παε της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας.

“Εκδίδεται σήμερα σχετική πράξη περιεχομένου με άμεση εφαρμογή η οποία θα προβλέπει παράλληλα ότι με έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης του υπουργού προστασίας του πολίτη και του αναπληρωτή υπουργού αθλητισμού το μέτρο αυτό θα δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνας των ελληνικών ομάδων” υπογράμμισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Η διάρκεια αυτών των μέτρων

Τα μέτρα αυτά έχουν ήδη επιβληθεί έως τη δημοσίευση τους σε νομοθετικό πλαίσιο. Και κατά τα προαναφερόμενα επεκτείνονται έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Η πρώτη σχετική κοινή υπουργική απόφαση θα εκδοθεί για τον προσεχή εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα για το europa league την προσεχή Πέμπτη 14/12, ο οποίος θα διεξαχθεί για λόγους ασφαλείας μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα.

Έως τις 12 Φεβρουαρίου θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της εφαρμογής τους προκειμένου να εξεταστεί αν θα χρειαστεί η παράταση τους. Αυτό θα γίνει σε περίπτωση που δεν τηρηθούν σε απόλυτο βαθμό και άρα δεν υπάρξουν ασφαλής διεξαγωγές των αγώνων. Στόχος των μέτρων η αποφυγή κινδύνων για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων. Επίσης και για την μέγιστη δυνατή διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, σημείωσε.

Μέχρι την ημερομηνία θα εξεταστεί και η πραγματοποίηση των παρακάτω:

  • Εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της uefa στο σύνολο των γηπέδων της super league 1.
  • Ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου τους και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρμόδιες αρχές.
  • Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Επιπρόσθετα μέσα στο διάστημα των δύο αυτών μηνών θα ανακοινωθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού μία σειρά από διοικητικά μέτρα μεταξύ των οποίων: Αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική δικαιοσύνη.

Αύριο Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφτούν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και θα ζητήσουν, εκ μέρους της κυβέρνησης, την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξη τυχών εγκληματικών οργανώσεων στο χώρο.

Πηγή: CNN Greece

Related posts

Μαρινάκης: Ιστορική Ψήφιση Νομοσχεδίου για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια

Arcadia Spot GZ

Παύλος Μαρινάκης: Κυβερνητικές Προτάσεις για τους Αγρότες και Συζητήσεις για Ομόφυλα Ζευγάρια και Πανεπιστήμια

Arcadia Spot GZ

Αστέρας Τρίπολης: Εξαιρετική εμφάνιση και εξάδα

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment