Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς του ρεύματος

Διακοπή ρεύματος στην Τρίπολη στις 07/04/2024

Μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς του ρεύματος.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα τη συνέχιση των μέτρων ενίσχυσης για τις ηλεκτρικές ενέργειες που παρέχονται στους καταναλωτές. Στον επόμενο μήνα, το Νοέμβριο, αυτά τα μέτρα θα διαμορφωθούν ως εξής:

  1. Καταναλώσεις μέχρι 500 kWh τον μήνα θα λάβουν μια ενίσχυση ύψους 25€ ανά MWh. Αυτή η κατηγορία καλύπτει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  2. Οι καταναλωτές με μηνιαία κατανάλωση άνω των 500 kWh μπορούν να λάβουν την ίδια ενίσχυση ύψους 25€ ανά MWh, υπό την προϋπόθεση ότι μειώσουν τη μέση ημερήσια κατανάλωσή τους κατά 15% σε σχέση με την περυσινή τους κατανάλωση.
  3. Τα νοικοκυριά που βρίσκονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) θα λάβουν ενίσχυση ύψους 60€ ανά MWh για το σύνολο της τους κατανάλωσης και αυτή η ενίσχυση θα καλύψει το 100% της αυξημένης κόστους.
  4. Επιπλέον, οι αγρότες θα λάβουν επίσης ενίσχυση ύψους 25€ ανά MWh για το σύνολο της μηνιαίας τουςκατανάλωσης, ανεξάρτητα από την ισχύ της παροχής και το επίπεδο τάσης.

Συνολικά, η αξία της ενίσχυσης της ηλεκτρικής ενέργειας για νοικοκυριά και αγρότες το Νοέμβριο ανέρχεται σε πάνω από 32,2 εκατομμύρια ευρώ.

Related posts

Ενεργειακή Ρύθμιση στην Αγροτική Παραγωγή: Φθηνό Ρεύμα για Αειφορικές Επιλογές

Arcadia Spot GZ

Σταδιακή καταμέτρηση ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ : Αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος

Arcadia Spot GZ

Σημαντική οικονομική ανάσα για 730.000 νοικοκυριά!

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment