Ελλάδα Επικαιρότητα

Μπλόκο αγροτών στη Θεσσαλία – Επεισόδια

Μπλόκο αγροτών στη Θεσσαλία – Επεισόδια.

Σε επεισόδια με χρήση χημικών προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο μπλόκο αγροτών στον κόμβο του Πλατυκάμπου, στη διασταύρωση της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου.

Οι αγρότες, που είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί στο σημείο, επιχείρησαν να βγουν στον δρόμο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Οι αστυνομικοί να χρησιμοποιήσουν χημικά για να τους απωθήσουν.

Στο σημείο αναμένεται να συγκεντρωθούν και άλλα τρακτέρ από τη Λάρισα και τα χωριά του δήμου Κιλελέρ και της Αγιάς. Τα τρακτέρ από τα Φάρσαλα σχεδιάζεται να ενσωματωθούν στην κινητοποίηση της Καρδίτσας στην Ε-65.

Οι αγρότες διεκδικούν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες.

Επίσης, ζητούν τη μείωση του κόστους παραγωγής, την προστασία από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση έργων υποδομής και την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Related posts

Αγρότες Θεσσαλίας: Αποχώρηση από το Μέγαρο Μαξίμου λόγω έλλειψης “ουσιαστικών απαντήσεων”

Arcadia Spot GZ

Παρουσίαση του Ολλανδικού Σχεδίου για τη Θεσσαλία από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Arcadia Spot GZ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε μπλόκο αγροτών

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment