Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ Γ) ηλεκτρικής ενέργειας για πολύτεκνες οικογένειες

Νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ Γ) ηλεκτρικής ενέργειας για πολύτεκνες οικογένειες

Νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ Γ) ηλεκτρικής ενέργειας για πολύτεκνες οικογένειες. Ξεκίνησε σήμερα, 1η Φεβρουαρίου 2024, η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στη νέα κατηγορία ΚΟΤ Γ ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία αφορά σε πολύτεκνες οικογένειες.

Το ΚΟΤ Γ παρέχει μειωμένη τιμή ρεύματος για οικιακή χρήση, αποκλειστικά για κύρια κατοικία. Η έκπτωση επί της χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ανέρχεται σε 10 λεπτά/kWh. Η έκπτωση χορηγείται τόσο για την κατανάλωση ημέρας, όσο και νύχτας (εφόσον υπάρχει) του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Για να είναι δικαιούχος του ΚΟΤ Γ, μια πολύτεκνη οικογένεια πρέπει να πληροί τα εξής εισοδηματικά κριτήρια:

  • Για οικογένεια με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα, το ανώτατο ετήσιο εισόδημα είναι 50.000 ευρώ.
  • Για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο τέκνο, προστίθεται το ποσό των 2.500 ευρώ, μέχρι του συνολικού ορίου των 70.000 ευρώ.

Δεν λαμβάνονται υπόψη περιουσιακά κριτήρια.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ΗΔΙΚΑ, μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2024. Όσοι υποβάλουν αίτηση μέχρι την ημερομηνία αυτή, η ένταξη στο ΚΟΤ Γ λογίζεται από την 1η Ιανουαρίου 2024 και η έκπτωση χορηγείται για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Ιανουαρίου 2024 και μετά.

Οι δικαιούχοι επωφελούνται επιπλέον για την εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνουν, συγκριτικά με το όριο της τετραμηνιαίας κατανάλωσής τους. Αυτή η επιπρόσθετη έκπτωση, λόγω επίτευξης του στόχου εξοικονόμησης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% της βασικής έκπτωσης, δηλαδή τα 12 λεπτά/kWh.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε: «Το ειδικό τιμολόγιο για τις πολύτεκνες οικογένειες αποτελεί μια αξιόλογη ανακούφιση για τα οικονομικά των πολυτέκνων νοικοκυριών».

Η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, τόνισε: «Εξασφαλίζουμε με μόνιμο τρόπο, προσιτές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για μία ειδική κατηγορία καταναλωτών, αναγνωρίζοντας έμπρακτα το σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει για τη χώρα μας».

Related posts

Ενεργειακή Ρύθμιση στην Αγροτική Παραγωγή: Φθηνό Ρεύμα για Αειφορικές Επιλογές

Arcadia Spot GZ

Σταδιακή καταμέτρηση ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ : Αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος

Arcadia Spot GZ

Σημαντική οικονομική ανάσα για 730.000 νοικοκυριά!

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment