Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Ξεκινάει η αποζημίωση των φοιτητών που μετακινούνται με ΚΤΕΛ

Ξεκινάει αμέσως η καταβολή αποζημίωσης για το δεύτερο εξάμηνο του έτους σε αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ στη χώρα, τα οποία παρέχουν δωρεάν ή μειωμένο εισιτήριο σε φοιτητές. Αυτή η απόφαση προήλθε από κοινή συνυπογραφή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, και της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιας για τις Μεταφορές, Χριστίνας Αλεξοπούλου.

Σύμφωνα με την απόφαση, θα διατεθεί ένα κονδύλι ύψους 4,81 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση 30 αστικών και 62 υπεραστικών ΚΤΕΛ.

Ο κ. Σταϊκούρας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τόνισε την προτεραιότητα της κυβέρνησης στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και τη διασφάλιση των δωρεάν ή μειωμένου κόστους μετακινήσεων των φοιτητών με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ. Αυτό έχει ως στόχο την άνετη μετακίνησή τους προς και από τα μέρη των σπουδών τους, με ταυτόχρονη μείωση του οικονομικού βάρους για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Από την πλευρά της, η κ. Αλεξοπούλου, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδια για τις Μεταφορές, επεσήμανε τη σημασία της ενίσχυσης των ΚΤΕΛ και του συνεισφέροντός τους στη μετακίνηση φοιτητών και σπουδαστών. Επίσης, τόνισε ότι αυτό αποτελεί μια ακόμα ενίσχυση προς την ελληνική περιοχή και τους επαγγελματίες των οδικών επιβατικών μεταφορών.

Εν κατακλείδι, οι υπουργοί αναφέρθηκαν στον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας και στη σημασία των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων συστημάτων μετακινήσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Related posts

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο: Φοιτητές και Εκπαιδευτικοί Εκφράζουν Αντίσταση εναντίον των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Arcadia Spot GZ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα

Arcadia Spot GZ

Κινητοποίηση φοιτητών και εκπαιδευτικών ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων: Νέες διαδηλώσεις και στάση εργασίας

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment