Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Ξεκινούν οι μετρήσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ – Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Ξεκινούν οι μετρήσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ – Τι να προσέξουν οι καταναλωτές. Ο ΔΕΔΔΗΕ ξεκινά σταδιακά τη μηνιαία καταμέτρηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2024.

Ο Διαχειριστής καλεί τους καταναλωτές να διευκολύνουν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων εργολαβικών εταιρειών να έχουν πρόσβαση στους χώρους των μετρητών τους, ώστε να γίνει η λήψη ένδειξης.

Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η λήψη της ένδειξης, οι καταναλωτές μπορούν να την καταχωρήσουν οι ίδιοι, εντός τεσσάρων εργάσιμων ημερών από την ημέρα επίσκεψης του καταμετρητή, με τους εξής τρόπους:

  • Καλώντας το Τηλεφωνικό Κέντρο εξυπηρέτησης πελατών του ΔΕΔΔΗΕ στη δωρεάν γραμμή 800-400-4000
  • Καταχωρώντας την ένδειξη στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ, στο link https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/newccticket.html?type=8
  • Μέσω της εφαρμογής My DEDDIE App από το κινητό τους τηλέφωνο. Ξεκινούν οι μετρήσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε ότι η μηνιαία καταμέτρηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος αναμένεται να οδηγήσει σε δραστική μείωση των ρευματοκλοπών. Αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με την τόνωση του ανταγωνισμού μεταξύ των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, την περαιτέρω διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο ενεργειακό δυναμικό της Ελλάδας και τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών, θα έχει σημαντικά οφέλη για τους καταναλωτές, με κυριότερο τους χαμηλότερους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Related posts

Ενεργειακή Ρύθμιση στην Αγροτική Παραγωγή: Φθηνό Ρεύμα για Αειφορικές Επιλογές

Arcadia Spot GZ

Σταδιακή καταμέτρηση ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ : Αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος

Arcadia Spot GZ

Σημαντική οικονομική ανάσα για 730.000 νοικοκυριά!

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment